11.01.2024

V Sparu Slovenija konec leta dobrodelni

Mesec december je v Sparu Slovenija v znamenju dobrodelnosti, saj v tem  prazničnem času vsako leto izvedejo številne dobrodelne projekte. V zadnjem mesecu preteklega leta so s podarjenimi igračami razveselili otroke treh vrtcev s poplavljenih območij, skupaj z Anino zvezdico so organizirali akcijo zbiranja izdelkov za družine v stiski ter prek dobrodelne platforme Truhoma donirali 5.000 evrov. V okviru svoje novoletne kampanje so podprli tudi gasilski podmladek, ki so mu namenili donacijo v skupni vrednosti kar 50.000 evrov.

Minulo leto so v veliki meri zaznamovale avgustovske poplave, ki so močno prizadele mnoge posameznike in ustanove, med njimi tudi številne vrtce in šole. Podjetje Spar Slovenija, ki vsako leto z igračami lepša praznike najmlajšim, se je v lanskem decembru odločilo obdariti vrtce v krajih, ki so jim poletne poplave zadale veliko škode. V skupni akciji z dobavitelji so z igračami obdarili Vrtec Mengeš, Vrtec Mehurčki iz Komende in Vrtec Kralj Matjaž iz Črne na Koroškem.

Ob predaji donacije je Mateja Špeh, pomočnica ravnatelja za vrtec Kralj Matjaž povedala: »Igrače smo že razdelili po oddelkih, otroci pa se bodo z veseljem igrali, ustvarjali in ta predpraznični čas doživeli še bolj razigrano, kot bi ga sicer.« Vrtec namreč v kraju, ki je doživel veliko poplavno katastrofo, nudi varen prostor za številne otroke prizadetih družin.

Že 12. leto zapored so v sodelovanju z Ano Lukner Roljić v akciji »Pomagajmo skupaj« lepšali praznične dni socialno ogroženim družinam. Spar Slovenija je Anini dobrodelni platformi Truhoma, ki razvija inovativne tehnologije za doniranje in prejemanje pomoči na 100 % pregleden in sledljiv način, predal donacijo v vrednosti 5.000 evrov. Pomagali so lahko tudi kupci, in sicer z doniranjem izdelkov v označene vozičke Anine zvezdice po vseh Sparovih trgovinah. V akciji so zbrali skupno približno 14 ton hrane, ki so jo prostovoljci Anine zvezdice sproti podarjali družinam v stiski. Ustanoviteljica Anine zvezdice in pobudnica projekta Ana Lukner Roljić je ob zaključku akcije povedala: »Dobrodelnost spodbuja prave vrednote in ustvarja skupnost, kjer si nudimo medsebojno podporo. Hvala vsem sodelujočim in Sparu Slovenija, ki nas že dvanajst let podpira pri doseganju našega cilja zagotoviti dostojno preživljanje praznikov za vse družine, ne glede na njihovo socialno stanje.«

Ob izteku leta 2023 so v Sparu Slovenija zasnovali novoletno kampanjo, v kateri so bili  kot “dobri možje” predstavljeni gasilci. V kampanjo so bili vključeni tudi kupci, ki so lahko z nakupom “Dobrih piškotov za dobre ljudi” in pošiljanjem lepih misli v obliki digitalnega piškotka na Sparovi spletni strani, podprli slovenske prostovoljne gasilce. Skupno je bilo zbranih več kot 1.000 lepih misli, s katerimi se je okrasilo slovenske gasilske postaje, z nakupom piškotov pa so kupci za prostovoljne gasilke in gasilce zbrali 25.000 evrov. Spar Slovenija je izkupiček od prodaje piškotov podvojil in Gasilsko zvezo Slovenije podprl z donacijo v višini 50.000 evrov. S predanimi sredstvi je podjetje prispevalo k dvigu gasilske dejavnosti na raven, ki bi k sodelovanju spodbudila več mladih. Teh namreč v gasilskih vrstah močno primanjkuje. Video s predaje donacije >>

V Sparu Slovenija verjamejo, da se dobro z dobrim vrača, kar že dolga leta potrjujejo s sodelovanjem v raznovrstnih dobrodelnih projektih ter doniranjem številnim ustanovam in posameznikom ne le v decembru, temveč tekom celega leta. Prizadevajo si, da bodo s svojim delovanjem pozitivno vplivali na lokalne skupnosti in širšo družbo tudi v bodoče.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>