01.06.2022

Z istrskih njiv direktno na police Sparovih obalnih trgovin

Podjetje Spar Slovenija že vrsto let daje prednost lokalnim dobaviteljem in si prizadeva za čim krajše dobavne poti. V teh dneh so štiri Sparove obalne trgovine pričele prejemati direktno dostavo lokalnih pridelkov iz Kmetijske zadruge Agraria Koper, s katero je Spar marca sklenil dolgoročno sodelovanje in si tako zagotovil ekskluzivno prednost pri odkupu lokalno pridelanega sadja in vrtnin.

Vse štiri Sparove trgovine na Obali – Interspar Park Center Koper, Spar Koper Ferrarska, Spar Koper Semedela in Spar Izola – dostavo izbranih sezonskih izdelkov iz Kmetijske zadruge Agraria Koper prejmejo že naslednje jutro po naročilu. Kratke dobavne poti od poznanih lokalnih pridelovalcev prek koprske kmetijske zadruge do Sparovih trgovin ugodno vplivajo na svežino, kakovost ter ohranjanje hranilne vrednosti sadja in zelenjave, obenem pa zmanjšujejo ogljični odtis.

Vodja nabave živil v podjetju Spar Slovenija Uroš Lozej ob tem poudarja: »V Sparu stremimo k zagotavljanju najboljše ponudbe lokalnega sadja in zelenjave, pri tem pa so nam še posebej pomembne kratke transportne poti in svežina izdelkov. S sodelovanjem z domačimi pridelovalci podpiramo slovensko kmetijstvo ter tako prispevamo tudi k večji samooskrbi in trajnostnemu razvoju.« Lozej še dodaja, da bodo nabor lokalne ponudbe na tedenski ravni usklajevali glede na razpoložljivost pridelkov ter tako poskrbeli za sezonsko ponudbo svežega sadja in zelenjave z istrskih kmetij.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>