26.01.2024

Zaposleni v Spar Slovenija bodo z januarjem prejemali višje plače

Spar Slovenija je z januarjem 2024 vsem zaposlenim zvišal osnovne plače, v povprečju za okoli 5 odstotkov. Podjetje bo za stroške dela v letu 2024 tako namenilo skupaj več kot 7,2 milijona evrov dodatnih sredstev.  

V podjetju Spar Slovenija od 1. januarja 2024 najnižja osnovna plača znaša 1.272 evre bruto, kar je 5,6 odstotkov več kot doslej in je višje od minimalne plače v Sloveniji. V povprečju se je osnovna plača tako povišala za okoli 5 odstotkov. Kot pravijo v Sparu, so se za dvig plač zaposlenih odločili predvsem v luči rasti življenjskih stroškov, pri tem pa so želeli ohraniti plačna sorazmerja med različnimi delovnimi mesti znotraj podjetja.

Zadovoljstvo zaposlenih je že od samega začetka delovanja podjetja eden ključnih ciljev in tako so že lani ob začetku leta dvignili plače v povprečju za 10 odstotkov, najnižje plače pa so se uskladile za 12 odstotkov. V maju so izplačali enega izmed najvišjih regresov med slovenskimi trgovci, in sicer 1.900 evrov neto.  Prav tako so zaposleni konec leta prejeli nagrado za poslovno in osebno uspešnost, ki je znašala v povprečju 654 evrov bruto na zaposlenega. Za izplačilo poslovne in osebne uspešnosti so namenili skupaj okoli 4 milijone evrov.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte