01.04.2025

Zmagovalne tradicionalne slovenske jedi osnovnošolcev že na meniju v vseh Restavracijah INTERSPAR

V restavracijah INTERSPAR po celi Sloveniji so od danes pa do konca meseca aprila v ponudbi štiri nagrajene jedi slovenskih osnovnošolcev, ki so žirijo najbolj navdušili na kuharskem dogodku »Tradicija na žlico«. Kuharski dogodek je potekal v sklopu projekta Kuhnapato, ki ga že deveto leto podpira Spar Slovenija.

Jumbo plakat restavracije Interspar o tradicionalnih slovenskih jedeh osnovnošolcev

V marcu so se na kuharskem dogodku “Spar x Kuhnapato:Tradicija na žlico« pomerile ekipe osnovnošolcev iz enajstih šol po Sloveniji. Pomerili so se v pripravi skoraj pozabljenih slovenskih jedi na žlico. Strokovno komisijo v sestavi Zale Pungeršič, zmagovalke MasterChef Slovenija 2023, Špele Ankele, kulinarične novinarke Dela, in Živana Jovanovića, vodje Restavracij Interspar, so najbolj navdušili: zaroštan močnik s suhim sadjem, ki ga je pripravila OŠ Tržišče, štajerska fižolova juha OŠ Kungota, šjelnovka s polento OŠ Šturje in piščančji ajmoht s cvičkom OŠ Drska iz Novega mesta.

Obiskovalci Restavracij Interspar bodo zmagovalne štiri slovenske jedi na žlico lahko našli v ponudbi in preizkusili v naslednjih tednih:

Jed tedna V ponudbi v času
Štajerska fižolova juha
OŠ KUNGOTA
31.03. – 05.04.2025 
Šjelnovka s polento
OŠ ŠTURJE
07.04. – 12.04.2025 
Zaroštan močnik s suhim sadjem
OŠ TRŽIŠČE
14.04. – 19.04.2025
Piščančji ajmoht s cvičkom
OŠ DRSKA, Novo mesto
21.04. – 03.05.2025  

Ob obogatitvi aprilske ponudbe z osnovnošolskimi recepti jedi na žlico je Živan Jovanović, vodja Restavracij Interspar, povedal.

»Mladi kuharji so nas s tradicionalnimi jedmi na žlico prijetno presenetili, zato smo z veseljem popestrili našo aprilsko ponudbo in njihove jedi dodali na meni. Se že veselim odziva naših strank.«

Spar Slovenija in Kuhnapato – partnerstvo za ohranjanje slovenske kulinarike

Projekt Kuhnapato pod vodstvom Anke Peljhan že 15 let mlade in širšo javnost vrača k slovenskim koreninam z obujanjem skorajda pozabljenih jedi naših babic. Spar Slovenija, ki projekt podpira že devet let, s tem omogoča izvedbo dogodkov, na katerih otroci pridobivajo kuharsko znanje in spoznavajo pomen lokalnih sestavin ter trajnostnega prehranjevanja.

S svojo široko ponudbo lokalnih izdelkov Spar Slovenija omogoča, da lahko avtentične slovenske jedi vsak poustvari tudi doma. Tako ne prispeva le k ozaveščanju mladih generacij, temveč tudi k bolj zdravim in trajnostnim prehranjevalnim navadam družin in posameznikov.