V marcu so se na kuharskem dogodku “Spar x Kuhnapato:Tradicija na žlico« pomerile ekipe osnovnošolcev iz enajstih šol po Sloveniji. Pomerili so se v pripravi skoraj pozabljenih slovenskih jedi na žlico. Strokovno komisijo v sestavi Zale Pungeršič, zmagovalke MasterChef Slovenija 2023, Špele Ankele, kulinarične novinarke Dela, in Živana Jovanovića, vodje Restavracij Interspar, so najbolj navdušili: zaroštan močnik s suhim sadjem, ki ga je pripravila OŠ Tržišče, štajerska fižolova juha OŠ Kungota, šjelnovka s polento OŠ Šturje in piščančji ajmoht s cvičkom OŠ Drska iz Novega mesta.
Obiskovalci Restavracij Interspar bodo zmagovalne štiri slovenske jedi na žlico lahko našli v ponudbi in preizkusili v naslednjih tednih:
Jed tedna |
V ponudbi v času |
---|
Štajerska fižolova juha
OŠ KUNGOTA |
31.03. – 05.04.2025 |
Šjelnovka s polento
OŠ ŠTURJE |
07.04. – 12.04.2025 |
Zaroštan močnik s suhim sadjem
OŠ TRŽIŠČE |
14.04. – 19.04.2025 |
Piščančji ajmoht s cvičkom
OŠ DRSKA, Novo mesto |
21.04. – 03.05.2025 |
Ob obogatitvi aprilske ponudbe z osnovnošolskimi recepti jedi na žlico je Živan Jovanović, vodja Restavracij Interspar, povedal.
»Mladi kuharji so nas s tradicionalnimi jedmi na žlico prijetno presenetili, zato smo z veseljem popestrili našo aprilsko ponudbo in njihove jedi dodali na meni. Se že veselim odziva naših strank.«