Croccantino
Božanski sladoled iz družinske slaščičarne na Pelješcu
Vrhunske naravne sestavine, edinstvene recepture in veliko vloženega truda soustvarjajo kremasto teksturo bogatih okusov, po katerih so poznani sladoledi Croccantino. Marija Antunović in njen mož Ivan Borac sta idejo o razvoju svoje znamke sladoledov začela strastno uresničevati leta 2014. V družinskem okolju hrvaškega polotoka Pelješac, kjer sta že leta 1995 Marijina starša zagnala domačo slaščičarno in peko kruha, zdaj nastaja izjemni 'artizanski sladoled'.
Italijanski 'gelato' je še vedno sinonim prvovrstnih sladolednih razvad. Zato se je tudi Marija odločila, da se bodo učili od najboljših – na bolonjski univerzi Carpigiani Gelato. Bilo je vredno, saj so tako pridobili veščine za izdelavo 'artizanskega' sladoleda. Izraz prihaja iz italijanske besede artigianale – kar bi pomenilo iz domače obrti. Ustrezna tekstura in struktura sladoleda, njegova trajnost, polnost okusov in še marsikaj drugega potrebuje pravi 'artizanski' sladoled, ki je posebej cenjen.
Sladolede Croccantino pripravljajo v manjših serijah in iz skrbno izbranih, izključno naravnih sestavin, kot so sveže sadje, zelišča in polnomastno mleko. Pri izdelavi ne dodajajo nobenih umetnih barvil, arom ali drugih aditivov. Prav tako so sladoledi Croccantino brezglutenski. Marijin in Ivanov cilj je vse od začetka povrniti okuse in čare pravega sladoleda, kar jim uspeva prav zaradi butičnega pristopa k izdelavi in vrednot, ki jim sledijo vsi v družinskem podjetju.
Izvrstni sladoled je leta 2022 navdušil naše sosede in postal Hit produkt projekta Startaj Hrvatska. Zdaj pa je na voljo tudi v naših trgovinah, kjer boste lahko izbirali med priljubljenimi okusi jagoda, croccantino, cheesecake in amaretti, pa tudi med novimi sladolednimi poslasticami, ki vas bodo očarale.