Različne vrste fokač na leseni deski

FOKAČA – okus Italije

Fokača je tradicionalni italijanski kruh, ki izvira iz Ligurije, vendar je priljubljen po vsej Italiji in drugod po svetu. Njegova mehka notranjost in rahlo hrustljava skorja sta rezultat preprostih sestavin: moke, vode, kvasa, oljčnega olja in soli. Pogosto je obogatena z rožmarinom, olivami, česnom ali grobo morsko soljo, kar ji daje prepoznaven okus.
Fokača je popolna kot prigrizek, priloga k jedem ali podlaga za sendviče.

Slastni sendviči s fokačo in pridihom Italije so zdaj na voljo na oddelku HITROTEKE v trgovini INTERSPAR Citypark Ljubljana.

SPAR hitroteka hitro in okusno - logo

Izbor slastnih fokača sendvičev

*STRACCIATELLA je italijanski sirni izdelek, narejen iz vlečene mocarele, zmešane s smetano. Beseda stracciatella pomeni “cunja” in izhaja iz besede strattore (“raztegniti”), kar se nanaša na videz natrganega sira. Ker je narejena s smetano, ima stracciatella neverjetno bogat okus. Tekstura je svilnata, maslena in kremasta.

**MOZZARELLA MAMMARELLA je narejena iz mešanice bivoljega in kravjega mleka.