Ustvarite si svoj sladoledni raj z domačimi sladoledi iz aparata Ninja Creami

Vroči dnevi so tukaj, kar pomeni le eno: čas za sladoled! Nič ni boljšega od osvežilne skodelice domačega sladoleda v vročem sončnem dnevu. Prisegate na klasiko: vanilijo, jagodo in čokolado, ali bi raje kaj bolj eksotičnega, na primer mangov sorbet ali pistacijev sladoledni sendvič z jagodami? Z aparatom za sladoled Ninja Creami lahko hitro in preprosto pripravite svoj najljubši okus kar doma. 

Dve prijateljici se smejita in jesta sladoled.
© Jacob Ammentorp Lund

Sladoled: ena najbolj priljubljenih sladic

Poletje brez sladoleda je kot nedeljsko kosilo brez goveje juhe! Ta posladek je skoraj obvezen spremljevalec poletnih dni. S svojo kremasto ali kristalno teksturo in nešteto okusi nas vedno znova navduši. Najbolje pri tem pa je, da imamo toliko možnosti: lahko imamo vse življenje svoj »najljubši« sladoled, lahko vsakokrat izberemo drugega ali sami ustvarjamo nove sladolede s povsem unikatnimi kombinacijami okusov. 

Sladoled, gelato, sorbet – poznate razliko?

Ko pomislimo na sladoled, se najbrž ne ukvarjamo z vrstami sladoleda, a morda je vseeno dobro vedeti, kakšne možnosti imamo, ko pripravljamo svoj domači sladoled: sladoled, lahek sladoled, italijanski gelato, mlečni šejk, zmešanček ali smuti v bovli, sorbet …   

Sladoled in gelato sta sladoleda v najbolj »klasičnem« pomenu, bolj osvežilne alternative so  sorbet, granita in zamrznjeni jogurt, ki so brez smetane in mleka. Napitke kot so (mlečni) šejki in smutiji običajno pijemo zelo mrzle, njihova osnova pa sta običajno ravno sladoled ali led. 

jagodni, vaniljev, čokoladni sladoled v kornetih

SLADOLED

Osnova: Mleko + smetana + sladkor
Maščoba: Visoka (10 %+)
Vsebnost zraka: Visoka
Tekstura: Lahka, kremasta
Temperatura: Najhladnejši
Primeren za vegane: Ne
Okus: Sladek in kremast, a nekoliko manj izrazit zaradi več zraka in višjih temperatur.

Lešnikov sladoled

GELATO

Osnova: Več mleka, manj smetane
Maščoba: Nižja (4–8 %)
Vsebnost zraka: Nizka
Tekstura: Gosta, svilnata
Temperatura: Nekoliko toplejši
Primeren za vegane: Redko (Z uporabo nadomestkov kot so mandljev ali kokosov napitek.)
Okus: Bolj intenziven in poln zaradi nižjih temperatur in manj zraka.

Limonin sorbet

SORBET

Osnova: Voda + sadni pire ali sok + sladkor
Maščoba: Brez
Vsebnost zraka: Nizka
Tekstura: Gladka, ledena
Temperatura: Lahko hladnejši ali toplejši
Primeren za vegane: Da (Je brez mleka, smetane in jajc.)
Okus: Osvežujoč in izrazit zlasti pri sadnih okusih.

Naštejmo še nekaj sladoledno-zmrznjenih poslastic, ki se razlikujejo glede na strukturo in način postrežbe.

Z Ninja Creami pripravite sladoled povsem po svojem okusu

Aparat za sladoled Ninja Creami je pravi čarodej, ko gre za ustvarjanje sladoleda po vašem okusu. S tem inovativnim aparatom lahko preizkusite različne kombinacije sestavin in prilagodite zmrznjeno sladico svojim željam.
Aparat Ninja Creami vam omogoča izdelavo vse od kremastega sladoleda do njegove bolj lahke različice, od sorbeta do smutijev in mečnih šejkov … Preprosto zmešajte svoje najljubše sestavine, nastavite aparat in pustite, da opravi delo namesto vas. Ni potrebno dolgotrajno mešanje, niti kakšno posebno kulinarično znanje! V le nekaj korakih boste prišli do slastnega sveže narejenega domačega sladoleda, iz preverjenih, naravnih sestavin in brez umetnih dodatkov. Tako boste s kakovostnim doma pripravljenim sladoledom poskrbeli za najboljši in najbolj zdrav ledeni posladek za svoje otroke, pa tudi za navdušenje med prijatelji in družinskimi člani. 

Aparat za sladoled Ninja Creami
Kepica pistacije

Recept: Slasten pistacijev sladoled

Priprava:  5 minut

Količina: 4 porcije

SESTAVINE

150 g pistacijevega namaza Despar Premium 

100 ml stepene smetane

250 ml polnomastnega mleka

Po želji:

3 žličke sesekljanih pistacij (pražene, soljene)

*Če boste izbrali nesoljene pistacije, lahko v osnovo dodate ščepec
soli. 

Postopek:

  1. Vse sestavine dajte v veliko skledo in dobro premešajte, dokler se namaz
    ne raztopi in enakomerno porazdeli.
  2. Osnovo vlijte v delovno posodo, pokrijte s pokrovom in zamrznite za 24 ur
  3. Delovno posodo vzemite iz zamrzovalnika, odstranite pokrov in jo namestite v aparat Ninja Creami.
  4. Izberite program SLADOLED.
  5. Ko je obdelava končana, po želji dodajte še sesekljane pistacije ali pa vzemite sladoled iz posode in ga takoj postrezite.

PRIPOMOČKI

  • Metlica
  • Posoda
  • Spatula
  • Klešče za sladoled

Recept: Osvežilni veganski kokos-ananasov sorbet

Priprava:
2 minuti

Količina: 4 porcije

SESTAVINE

110 g koščkov ananasa iz konzerve, odcejenih

100 ml soka ananasa iz konzerve

200 ml polnomastnega kokosovega mleka

2 žlici sladkorja v prahu

Postopek:

  1. Vse sestavine v srednje veliki posodi za mešanje z metlico mešajte,
    dokler se sladkor ne raztopi.
  2. Zmes nalijte v delovno posodo, posodo pokrijte s pokrovom in jo
    zamrznite za 24 ur.
  3. Iz zamrzovalnika vzemite posodo, odstranite pokrov in posodo vstavite v
    aparat Ninja Creami.
  4. Izberite možnost SORBET.
  5. Ko je postopek končan, vmešajte dodatke po želji ali takoj
    postrezite.

PRIPOMOČKI

  • Srednje velika posoda za mešanje
  • Metlica
  • Klešče za sladoled 

5 ključnih stvari za odličen domači sladoled

SPAR Digitalni račun
Digitalni račun

Digitalni račun – brez papirja, brez skrbi
V SPAR plus aplikaciji preprosto vklopi prejemanje digitalnih računov in tako boš imel vse račune vedno pri roki in na enem mestu.

Več