Kaj namazati na palačinke? Alternativne ideje, ki navdušijo.
Veganski čokoladni in lešnikovi namazi so odlična alternativa za tiste, ki ne posegajo po sestavinah živalskega izvora.
Sobotna jutra so kot nalašč za sproščeno uživanje v okusnih palačinkah in čeprav je klasični čokoladni namaz vedno dobra izbira, je pri nas na voljo kar nekaj veganskih alternativ, ki prinašajo svežino in popestritev, predvsem pa so izbira za tiste, ki ne uživajo izdelkov živalskega porekla. Veganski čokoladni in lešnikovi namazi so vedno bolj dostopni in mnogi med njimi ponujajo bogat okus brez živalskih sestavin. Poleg osnovne sestave iz lešnikov in kakava so običajno obogateni z rastlinskimi olji in sladili, kot so agava ali kokosov sladkor, ki prinesejo dodaten pridih sladkosti.
Tri atraktivne in okusne ideje za vegansko poslastico s palačinkami:
Za otroke lahko palačinke oblikujete v obliko prikupnega medvedka. Eno večjo palačinko položite na krožnik kot "glavo", dve manjši pa zgoraj kot "uheljčka". Premažite jih z veganskim čokoladnim namazom, za "oči" uporabite borovnice, za "nos" pa polovico banane. Palačinke bodo tako videti kot nasmejani medvedek – popolna ideja za otroški zajtrk!
Da popestrite okus in izgled palačink, jih prepognite v trikotnike in naložite eno na drugo v obliki stopničaste piramide. Vsako plast prelijte z veganskih čokoladnim namazom in dodajte različne vrste sadja, kot so jagode, maline, kivi in borovnice. Za zaključek posujte z mletimi lešniki ali kokosovimi kosmiči. Tako elegantno in hkrati polno okusov.
Palačinke premažite s čokoladnim namazom in jih zvijte v tanke rolice. Nato jih narežite na manjše kolute, kot sushi, in vsako rolico navpično postavite na krožnik. Posujte jih z drobljenimi orehi, mandlji ali pistacijami za hrustljavost. Zraven postavite lonček s svežim sadjem in kokosovim jogurtom za dodatno svežino. Zabavno in okusno - vaši gostje bodo navdušeni.