SPLOŠNI POGOJI UPORABE MOBILNE APLIKACIJE SPAR PLUS

1. Splošni pogoji

1.1. Ti Splošni pogoji uporabe mobilne aplikacije Spar plus urejajo pravila uporabe mobilne aplikacije Spar plus.

1.2. Spar Slovenija d.o.o. si pridržuje pravico do spremembe ter dopolnitve teh Splošnih pogojev uporabe mobilne aplikacije Spar plus. Uporabniki mobilne aplikacije bodo o vseh spremembah teh Splošnih pogojev obveščeni na tej aplikaciji, pod pogojem, da bodo obnavljali nadgradnje te aplikacije. Spremembe Splošnih pogojev poslovanja zavezujejo uporabnike te mobilne aplikacije po preteku 15 (petnajstih) dni od dne objave spremembe ter pod pogojem, da si uporabnik mobilne aplikacije Spar plus naloži posodobitev aplikacije.

2. Splošno o mobilni aplikaciji Spar plus

2.1. Lastnik mobilne aplikacije Spar plus je družba Spar Slovenija d.o.o., Letališka c. 26, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju: Spar Slovenija d.o.o.).

2.2. Mobilna aplikacija Spar plus deluje v verziji 5.0 oz. več.

2.3. Mobilno aplikacijo Spar plus lahko naložijo le imetniki mobilnih telefonov z operacijskim sistemom, za katere je razvita aplikacija. Mobilna aplikacija Spar plus je razvita za naslednje operacijske sisteme: Google Android 7 ali več ter Apple iOS 13 ali več. Mobilno aplikacijo Spar plus je mogoče brezplačno naložiti prek spletnih strani trgovin mobilnih aplikacij Google Play oz. App Store.

2.4. V mobilni aplikaciji Spar plus se pri strankah, ki so to dovolile, zbirajo in analizirajo podatki o uporabi programa (analitika) – uporablja se Adobe Marketing Cloud – Analytics in Google Analytics. V mobilno aplikacijo je integrirano orodje za sporočanje o napakah delovanja programa (nedelovanje aplikacije), ki zbira podatke o aparatu (verzija OS, …) in aplikaciji – Google Firebase Crashlytics. Podatki za to analitiko se zbirajo na način, ki ne omogoča razkrivanja identitete uporabnika.

2.5. Mobilna aplikacija Spar plus je brezplačna, prenos podatkov se zaračuna v skladu z veljavnimi pogoji mobilnega operaterja, s katerim ima uporabnik mobilne aplikacije Spar plus sklenjeno pogodbo glede uporabe mobilnih storitev.

2.6. Mobilna aplikacija Spar plus za omogočeno uporabo potrebuje naslednja dovoljenja:

- lokacija: za potrebe lokacijsko določenih potisnih sporočil, za iskanje najbližjih SPAR in INTERSPAR trgovin, INTERSPAR restavracij in SPAR partner trgovin;

- kamera: za možnost skeniranja črtnih kod izdelkov v nakupovalnem listku;

- stiki: za enostavno deljenje nakupovalnega listka med uporabniki SPAR plus aplikacije. Zahteva za deljenje nakupovalnega listka je poslana na SPAR strežnik, kjer se preveri, če je izbrani kontakt že uporabnik SPAR plus aplikacije. Drugi podatki se ne preverjajo in ne shranjujejo.

Če uporabe lokacije, kamere ali stikov ne dovolite, v aplikaciji ne morete uporabljati posamezne storitve, ki za svoje delovanje potrebuje dostop do podatkov o lokaciji, dostop do uporabe kamere oziroma dostop do stikov, lahko pa uporabljate druge funkcije aplikacije.

- potisna sporočila: za prejemanje potisnih sporočil na napravi, kjer je naložena SPAR plus aplikacija.

3. Vsebine na mobilni aplikaciji Spar plus

3.1. Imetniki SPAR plus kartice, ki se registrirajo za uporabo aplikacije, lahko uporabljajo vse vsebine in funkcionalnosti mobilne aplikacije, razen segmentiranih vsebin, ki so občasno prilagojene določenim tipom uporabnikov; za neregistrirane uporabnike ni mogoča uporaba vseh funkcionalnosti aplikacije (zlasti npr. uporaba e-kartice SPAR plus, prejemanje posebnih ugodnosti, ponudb in kuponov. Mobilna aplikacija Spar plus omogoča vsem uporabnikom mobilne aplikacije pregled letakov, promocij, izdelkov v akcijski prodaji, uporabo nakupovalnega listka, lokacije trgovin, v primeru, da dovoljujete vaši telefonski napravi razkrivanje vaše lokacije - pa tudi pot do izbrane trgovine, odpiralne čase trgovin, novice, članke, kupone, ki niso pogojevani z imetništvom Spar plus kartice. Mobilna aplikacija Spar plus omogoča registriranim imetnikom Spar plus kartice poleg navedenih vsebin tudi možnost sodelovanja v nagradni igri, aktualne kupone s popusti (npr. 25% popust na en izdelek, 10% popust na celoten nakup, kupon presenečenja…), upravljanje profila imetnika Spar plus kartice, prejemanje posebnih prilagojenih ponudb, glede na svoje pretekle nakupe, dodajanje darilnih kartic in druge vsebine.

4. Uporaba Spar plus kartice v aplikaciji in preklic registracije

4.1. Imetnik SPAR plus kartice, lahko po registraciji s pomočjo mobilne aplikacije uporablja Vozlišče SPAR plus v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja za imetnike SPAR plus kartice. Registracija v aplikaciji poteka tako, da uporabi povezavo »Prijavi se«. Stranka se lahko nato prijavi/registrira z obstoječo SPAR plus kartico. Preko aplikacije je mogoče tudi pridobiti novo SPAR plus kartico v skladu s Splošnimi pogoji poslovanja za imetnike SPAR plus kartice, kjer so navedene vse informacije o obdelavi osebnih podatkov imetnikov SPAR plus kartice.

4.2. Ugodnost s kuponom lahko imetnik SPAR plus kartice koristi tako, da črtno kodo predloži v skeniranje na blagajni ob nakupu izdelka/skupine izdelkov oz. ob celotnem nakupu, ki je predmet prodajne akcije v kuponu. Število koriščenj posameznih ugodnosti, ki jih prejme imetnik kartice s kuponom s črtno kodo, je odvisno od posamezne prodajne akcije. Informacija o tem je navedena na kuponu.

4.3. Če želi uporabnik prenehati uporabljati aplikacijo kot registriran uporabnik, to stori tako, da v zavihku Moj Spar izbere opcijo Moj profil in izbere možnost Odjava. V primeru, da želi uporabnik odstopiti od imetništva SPAR plus kartice to stori v mobilni aplikaciji tako, da v zavihku Moj Spar izbere opcijo »moj Spar plus profil« in izbere opcijo »Izbriši moj SPAR plus račun«. Po izvedbi navedenega uporabnik prejme še potrditveni e-mail za dokončni izbris. S tem imetnik izgubi pravice iz imetništva SPAR plus kartice v skladu s pogodbo poslovanja za imetnike SPAR plus kartice. S trenutkom izgube pravic iz naslova imetništva SPAR plus kartice se vsi podatki imetnika SPAR plus kartice na uporabniškem računu izbrišejo, morebitne neizkoriščene ugodnosti in posebne ponudbe, pridobljene iz naslova imetništva SPAR plus kartice pa izničijo.

5. Darilne kartice

5.1. Darilne kartice lahko uporabnik mobilne aplikacija preslika v aplikacijo in črtno kodo darilne kartice na blagajni skenira direktno iz aparata. Preslikana darilna kartica ne nadomesti fizične kartice, zato je potrebno originalno kartico skupaj z računom hraniti do izrabe celotnega dobroimetja.

5.2. Pri registriranih uporabniki se podatki o uporabi darilne kartice pošiljajo na SPAR strežnik, ter se sinhronizirajo skupaj s profilom uporabnika

5.3. Pri neregistriranih uporabnikih se preslikana darilna kartica hrani izključno na aparatu pri čemer se pri izbrisu aplikacije ali izbrisu podatkov aplikacije z naprave odstranijo tudi vsi podatki o darilni kartici.

6. Varstvo osebnih podatkov

6.1 Neregistrirani uporabniki
SPAR bo ob soglasju uporabnika za spremljanje analitike v aplikaciji hranil anonimizirane podatke o uporabi aplikacije, za potrebe izvajanja analiz uporabniške izkušnje, da bi lahko zagotovil ustrezne prilagoditve, nadgradnje in izboljšave aplikacije. Podatki se bodo posredovali v rešitve za analitiko (Adobe Analytics in Google Analytics)
Uporabniški podatki o nakupovalnih listkih in darilne kartice se hranijo samo na aparatu uporabnika.
Kontaktni obrazec »Vprašajte nas« se hrani tudi na SPAR strežniku za potrebe odgovarjanja strankam.

6.2. Registrirani imetniki SPAR plus kartice

SPAR bo ob soglasju uporabnika za spremljanje analitike v aplikaciji hranil anonimizirane podatke o uporabi aplikacije, za potrebe izvajanja analiz uporabniške izkušnje, da bi lahko zagotovil ustrezne prilagoditve, nadgradnje in izboljšave aplikacije. Podatki se bodo posredovali v rešitve za analitiko (Adobe Analytics in Google Analytics)
Uporabniški podatki o nakupovalnih listkih in darilne kartice se hranijo na SPAR strežniku in se sinhronizirajo v profil uporabnika.
Kontaktni obrazec »Vprašajte nas« se hrani tudi na SPAR strežniku za potrebe odgovarjanja strankam.

7. Odgovornost glede uporabe mobilne aplikacije in zlorabe

7.1. Spar ne prevzema odgovornosti za nemoteno delovanje aplikacije. Prav tako ne odgovarja za morebitno škodo, ki bi nastala zaradi uporabe mobilne aplikacije, zaradi morebitnih motenj ali težav z dostopom do vsebin v mobilni aplikaciji Spar plus ter za morebitne napake in pomanjkljivosti mobilne aplikacije.

7.2. V primeru kakršnekoli zlorabe mobilne aplikacije Spar plus s strani uporabnika, ima Spar pravico do onemogočanja dostopa ter preklica imetništva Spar plus kartice.

Ljubljana, 7.6.2021

Spar Slovenija d.o.o.