Angleški biftek - Mojca Polak

Angleški biftek

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Biftek 4 kosi
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Gorčica 2 dag
  • Olje 4 dag
  • Maslo 2 dag
  • Mesna kocka 1 kos
  • Rdeče vino 0.5 dl
  • Worcester omaka 1 dl
  • Zeliščno maslo 5 dag

Priprava

01

Bifteke narahlo potolčemo z dlanjo, posolimo, popopramo ter na tanko namažemo z gorčico in pokapamo z oljem. Preostalo olje segrejemo v ponvi in vanj zložimo bifteke. Z gorčico namazana stran naj bo zgoraj.

02

Nato bifteke z obeh strani rjavo opečemo. Maščobo odlijemo in dodamo vino in worcester omako ter temno osnovo. Dušimo 1 minuto. Bifteke preložimo na vročo servirno posodo in jih prelijemo z omako. Na vsak biftek položimo še rezino zeliščnega masla. Ponudimo takoj.

Namig

Bifteke po želji pečemo do različne stopnje.

Nagradna igra "Osvoji najbolj CARSKO smučarsko VIP izkušnjo"
NAGRADNA IGRA

Podarjamo vstopnice za FIS smučarsko tekmo v Saalbachu! Odgovori na nagradno vprašanje in z malo sreče bo najbolj carska VIP izkušnja tvoja.

Sodeluj >>