Angleški biftek - Mojca Polak

Angleški biftek

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in pečenja

Sestavine

  • Biftek 4 kosi
  • Sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Gorčica 2 dag
  • Olje 4 dag
  • Maslo 2 dag
  • Mesna kocka 1 kos
  • Rdeče vino 0.5 dl
  • Worcester omaka 1 dl
  • Zeliščno maslo 5 dag

Priprava

01

Bifteke narahlo potolčemo z dlanjo, posolimo, popopramo ter na tanko namažemo z gorčico in pokapamo z oljem. Preostalo olje segrejemo v ponvi in vanj zložimo bifteke. Z gorčico namazana stran naj bo zgoraj.

02

Nato bifteke z obeh strani rjavo opečemo. Maščobo odlijemo in dodamo vino in worcester omako ter temno osnovo. Dušimo 1 minuto. Bifteke preložimo na vročo servirno posodo in jih prelijemo z omako. Na vsak biftek položimo še rezino zeliščnega masla. Ponudimo takoj.

Namig

Bifteke po želji pečemo do različne stopnje.