30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave in pečenja
Sestavine
- Biftek 4 kosi
- Sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Gorčica 2 dag
- Olje 4 dag
- Maslo 2 dag
- Mesna kocka 1 kos
- Rdeče vino 0.5 dl
- Worcester omaka 1 dl
- Zeliščno maslo 5 dag
Priprava
01
Bifteke narahlo potolčemo z dlanjo, posolimo, popopramo ter na tanko namažemo z gorčico in pokapamo z oljem. Preostalo olje segrejemo v ponvi in vanj zložimo bifteke. Z gorčico namazana stran naj bo zgoraj.
02
Nato bifteke z obeh strani rjavo opečemo. Maščobo odlijemo in dodamo vino in worcester omako ter temno osnovo. Dušimo 1 minuto. Bifteke preložimo na vročo servirno posodo in jih prelijemo z omako. Na vsak biftek položimo še rezino zeliščnega masla. Ponudimo takoj.
Namig
Bifteke po želji pečemo do različne stopnje.