Sestavine
- Trajnostni kruh SPAR 200 g
- Oljčno olje 2 žlici
- Jajca 2
- Avokado 2
- Šalotka 1
- Čili 0.25
- Kisla smetana 50 g
Priprava
Več o nastanku Sparovega Trajnostnega kruha si preberite TUKAJ.
Pečico segrejemo na 200 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko in nanj položimo kruh narezan na centimeterske rezine. Pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo 8 minut pri 200 stopinj.
Kozico do polovice napolnimo z vode in postavimo na ogenj, da voda zavre. V skodelici razžvrkljamo jajci in ju skuhamo v vreli vodi. Kuhamo 2 minuti, nato jajci precedimo skozi cedilo.
V večji skledi premešamo kuhani jajci, avokado, sesekljano šalotko, sesekljan čili, kislo smetano ter začinimo s soljo in poprom. Z vilico zmečkamo vse sestavine, da dobimo avokadov namaz. Postrežemo na popečenem kruhu. Poljubno posujemo še s sesekljanim peteršiljem, sesekljanim čilijem ali dodatno začinimo s poprom.