PT60M min
PT15M min
min
Sestavine
Biskvit v velikosti pekača 24 x 24 cm
- Jajca M velikost 2
- Sladkor v prahu 80 g
- Mleko 50 ml
- Olje 50 ml
- Bela moka gladka 85 g
- Kakav v prahu 15 g
- Pecilni prašek 5 g
- Mleko za navlažitev
Borovničeva krema
- Zamrznjene borovnice 300 g
- Sladkor v prahu 40 g
- Želatina 6 listkov
- Grški jogurt 250 g
- Sladka smetana 150 ml
Grška krema z limono
- Grški jogurt 400 g
- Sladkor v prahu 40 g
- Vanilijev sladoled 20 g
- Bio limonina lupinica 1
- Želatina 5 lističev
- Sladka smetana 150 ml
Priprava
Biskvit
Jajca mešamo s sladkorjem od 10 do 15 minut na najvišji hitrosti. Potem zmanjšamo moč mešalnika in dodamo mleko in olje.
Na koncu narahlo z lopatko vmešamo moko s pecilnim praškom in kakavom. Nežno mešamo, dokler nimamo enotne mase.
Na dno pekača damo papir za peko in vlijemo biskvitno maso.
Biskvit pečemo na 180 °C približno 15 minut, odvisno od pečice.
Pečenost preverimo z leseno palčko.
Okoli ohlajenega biskvita namestimo folijo, ki bo preprečila, da se kremi primeta na obod.
Borovničeva krema
Borovnice pokuhamo skupaj s sladkorjem in jih s paličnim mešalnikom stlačimo v pire.
Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo, nato iztisnemo vodo in jih vmešamo v topel borovničev pire.
Ohlajeni pire zmešamo skupaj z grškim jogurtom, nato pa narahlo z lopatko primešamo še stepeno smetano.
Kremo dodamo biskvitu in damo pekač za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.
Postopek strjevanja kreme lahko pospešimo tako, da damo pekač za okoli 30 minut v skrinjo.
Grška krema z limono
Grški jogurt zmešamo skupaj s sladkorjem in limonino lupino.
Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo. Iztisnemo vodo in jih skupaj z žlico kreme raztopimo na nizki temperaturi. Stopljeno želatino seveda vmešamo v kremo.
Na koncu z lopatko narahlo primešamo še stepeno sladko smetano.
Kremo poravnamo prek strjene borovničeve kreme in damo čez noč v hladilnik.
Rezine so naslednji dan pripravljene za serviranje!