Borovničeve rezine z grškim jogurtom, Nina Kastelic - Leaneen

Borovničeve rezine z grškim jogurtom

Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave
15
min
Čas peke
50
min
Čas hlajenja

Sestavine

Biskvit v velikosti pekača 24 x 24 cm

  • Jajca M velikost 2
  • Sladkor v prahu 80 g
  • Mleko 50 ml
  • Olje 50 ml
  • Bela moka gladka 85 g
  • Kakav v prahu 15 g
  • Pecilni prašek 5 g
  • Mleko za navlažitev

Borovničeva krema

  • Zamrznjene borovnice 300 g
  • Sladkor v prahu 40 g
  • Želatina 6 listkov
  • Grški jogurt 250 g
  • Sladka smetana 150 ml

Grška krema z limono

  • Grški jogurt 400 g
  • Sladkor v prahu 40 g
  • Vanilijev sladoled 20 g
  • Bio limonina lupinica 1
  • Želatina 5 lističev
  • Sladka smetana 150 ml

Priprava

Biskvit

01

Jajca mešamo s sladkorjem od 10 do 15 minut na najvišji hitrosti. Potem zmanjšamo moč mešalnika in dodamo mleko in olje.

02

Na koncu narahlo z lopatko vmešamo moko s pecilnim praškom in kakavom. Nežno mešamo, dokler nimamo enotne mase.

03

Na dno pekača damo papir za peko in vlijemo biskvitno maso.

04

Biskvit pečemo na 180 °C približno 15 minut, odvisno od pečice.

05

Pečenost preverimo z leseno palčko.

06

Okoli ohlajenega biskvita namestimo folijo, ki bo preprečila, da se kremi primeta na obod.

Borovničeva krema

01

Borovnice pokuhamo skupaj s sladkorjem in jih s paličnim mešalnikom stlačimo v pire.

02

Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo, nato iztisnemo vodo in jih vmešamo v topel borovničev pire.

03

Ohlajeni pire zmešamo skupaj z grškim jogurtom, nato pa narahlo z lopatko primešamo še stepeno smetano.

04

Kremo dodamo biskvitu in damo pekač za nekaj ur v hladilnik, da se krema strdi.

05

Postopek strjevanja kreme lahko pospešimo tako, da damo pekač za okoli 30 minut v skrinjo.

Grška krema z limono

01

Grški jogurt zmešamo skupaj s sladkorjem in limonino lupino.

02

Lističe želatine za 10 minut namočimo v hladno vodo. Iztisnemo vodo in jih skupaj z žlico kreme raztopimo na nizki temperaturi. Stopljeno želatino seveda vmešamo v kremo.

03

Na koncu z lopatko narahlo primešamo še stepeno sladko smetano.

04

Kremo poravnamo prek strjene borovničeve kreme in damo čez noč v hladilnik.

05

Rezine so naslednji dan pripravljene za serviranje!

Deli