Božanska pica z gamberi - Mojca Polak

Božanska pica z gamberi

srednje zahtevno
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
135
min
Čas vzhajanja
10
min
Čas priprave
12
min
Čas pečenja

Sestavine

Za testo:

  • Namenska moka 1 kg
  • Kvas 0.5 kosa
  • Sladkor 1 žlica
  • Sol 1 žlica
  • Mlačna voda 7 dl
  • Olivno olje 0.5 dl

Za nadev:

  • Tunina 2 kosa
  • Kisla smetana 4 žlice
  • Česen 2 stroka
  • Peteršilj 1 žlica
  • Pelati 1 skodelica
  • Gamberi 2 skodelici
  • Mleta sol 1 ščepec
  • Poper 1 ščepec
  • Mozzarella 1 kos
  • Sir 150 g
  • Olivno olje 3 žlice

Priprava

Testo:

01

S pomočjo mešalca zamesimo testo iz spodaj naštetih sestavin. Če je potrebno, dodamo še malo moke. Mesimo tako dolgo, da odstopa od posode. Nato ga v posodi pomokamo in pustimo kakšno uro vzhajati.

02

Ponovno pregnetemo in pustimo 1 uro vzhajati. Nato testo razdelimo na 3 hlebčke. Vsakega še malo pregnetemo, pomokamo in pustimo 15 minut vzhajati.

Nadev:

01

Testo razvaljamo na velikost pekača. Pekač pomokamo. Testo položimo nanj in ga premažemo z olivnim oljem. Nato premažemo s kislo smetano in pokapljamo s pelati.

02

Posujemo z gamberi, česnom in peteršiljem ter tuno. Posujemo s sirom in obložimo z mozzarello.

03

Solimo in popramo. Pečemo v pečici kakšnih 10 - 12 minut, da se mozzarella rahlo obarva.