135
min
min
Čas vzhajanja
10
PT10M min
PT10M min
Čas priprave
12
PT12M min
PT12M min
Čas pečenja
Sestavine
Za testo:
- Namenska moka 1 kg
- Kvas 0.5 kosa
- Sladkor 1 žlica
- Sol 1 žlica
- Mlačna voda 7 dl
- Olivno olje 0.5 dl
Za nadev:
- Tunina 2 kosa
- Kisla smetana 4 žlice
- Česen 2 stroka
- Peteršilj 1 žlica
- Pelati 1 skodelica
- Gamberi 2 skodelici
- Mleta sol 1 ščepec
- Poper 1 ščepec
- Mozzarella 1 kos
- Sir 150 g
- Olivno olje 3 žlice
Priprava
Testo:
01
S pomočjo mešalca zamesimo testo iz spodaj naštetih sestavin. Če je potrebno, dodamo še malo moke. Mesimo tako dolgo, da odstopa od posode. Nato ga v posodi pomokamo in pustimo kakšno uro vzhajati.
02
Ponovno pregnetemo in pustimo 1 uro vzhajati. Nato testo razdelimo na 3 hlebčke. Vsakega še malo pregnetemo, pomokamo in pustimo 15 minut vzhajati.
Nadev:
01
Testo razvaljamo na velikost pekača. Pekač pomokamo. Testo položimo nanj in ga premažemo z olivnim oljem. Nato premažemo s kislo smetano in pokapljamo s pelati.
02
Posujemo z gamberi, česnom in peteršiljem ter tuno. Posujemo s sirom in obložimo z mozzarello.
03
Solimo in popramo. Pečemo v pečici kakšnih 10 - 12 minut, da se mozzarella rahlo obarva.