Sestavine
- Moka brez glutena SPAR free from 200 g
- Pecilni prašek 1
- Vanilijev sladoled 1
- Kisla smetana 3 žlice
- Kis 1 žlica
- Sladkor 1 žlica
- Rumenjaki 3
Priprava
01
V večjo posodo damo vse sestavine in jih dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo za živila in pustimo počivati 30 minut.
02
Ko je testo dovolj dolgo počivalo, ga razvaljamo na dobro pomokani površini. Razvaljano testo razrežemo z nožem za pico, na poljubne oblike.
03
V ponvi z debelim dnom zagrejemo olje za cvrtje. Temperatura olja naj bo 150–160 °C. Razrezane flancate polagamo v vroče olje in cvremo do zlato rjave barve.
04
Ocvrte flancate polagamo na papirnate prtičke, da se odcedijo.
05
Ohlajene flancate posujemo s sladkorjem v prahu.