Brezglutenski flancati

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
10
min
Čas cvrenja
30
min
Čas počitka

Sestavine

  • Moka brez glutena SPAR free from 200 g
  • Pecilni prašek 1
  • Vanilijev sladoled 1
  • Kisla smetana 3 žlice
  • Kis 1 žlica
  • Sladkor 1 žlica
  • Rumenjaki 3

Priprava

01

V večjo posodo damo vse sestavine in jih dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo za živila in pustimo počivati 30 minut.

02

Ko je testo dovolj dolgo počivalo, ga razvaljamo na dobro pomokani površini. Razvaljano testo razrežemo z nožem za pico, na poljubne oblike.

03

V ponvi z debelim dnom zagrejemo olje za cvrtje. Temperatura olja naj bo 150–160 °C. Razrezane flancate polagamo v vroče olje in cvremo do zlato rjave barve.

04

Ocvrte flancate polagamo na papirnate prtičke, da se odcedijo.

05

Ohlajene flancate posujemo s sladkorjem v prahu.