Brezglutenski flancati

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
10
min
Čas cvrenja
30
min
Čas počitka

Sestavine

  • Moka brez glutena SPAR free from 200 g
  • Pecilni prašek 1
  • Vanilijev sladoled 1
  • Kisla smetana 3 žlice
  • Kis 1 žlica
  • Sladkor 1 žlica
  • Rumenjaki 3

Priprava

01

V večjo posodo damo vse sestavine in jih dobro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Zavijemo ga v prozorno folijo za živila in pustimo počivati 30 minut.

02

Ko je testo dovolj dolgo počivalo, ga razvaljamo na dobro pomokani površini. Razvaljano testo razrežemo z nožem za pico, na poljubne oblike.

03

V ponvi z debelim dnom zagrejemo olje za cvrtje. Temperatura olja naj bo 150–160 °C. Razrezane flancate polagamo v vroče olje in cvremo do zlato rjave barve.

04

Ocvrte flancate polagamo na papirnate prtičke, da se odcedijo.

05

Ohlajene flancate posujemo s sladkorjem v prahu.