Sestavine
Biskvit
- Jajce 5
- Sladkor 170 g
- Bučni pire (muškatne ali maslene buče) 200 g
- Moka SPAR free from 100 g
- Vanilijev sladkor 1
- Pecilni prašek 1 žlička
- Cimet 0.5 žličke
- Vanilijeva pasta 1 žlička
Krema
- Mascarpone SPAR free from 250 g
- Sladka smetana SPAR free from 250 ml
- Sladkor v prahu 100 g
- Vanilijev sladkor 1
- Vanilijeva pasta 1 žlička
Priprava
Biskvit
01
V večjo posodo za miksanje razbijemo jajca, ki jim dodamo sladkor. Miksamo 5-7 minut, da nastane puhasta zmes. Nato v zmes vmešamo ostale sestavine. Pekač velikosti 40x30cm obložimo s papirjem za peko in prelijemo z zmesjo za biskvit, ki jo lepo poravnamo. Biskvit pečemo na 180 stopinj C, 10-12 minut. Ko je biskvit pečen, ga še toplega zavijemo v rolado s krpo in ga pustimo, da se ohladi. Bučkin pire sem pripravila iz muškatne buče, ki sem jo olupila, narezala na koščke in pekla 20 min na 200 stopinj C. Nato pa še toplo zmiksala s paličnim mešalnikom.
Krema
01
Mascarpone sir skupaj s sladkorjem dobro zmiksamo v puhasto zmes. Dodamo stepeno sladko smetano in ostale sestavine ter nežno premešamo. Ohlajen biskvit previdno odvijemo in premažemo s kremo. Ponovno zavijemo napolnjeno rolado in jo damo na hladno za najman dve uri, še bolje čez noč. Ohlajeno rolado narežemo in postrežemo.