Bučna rolada brez glutena
Bučna rolada brez glutena

Bučna rolada brez glutena

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
32
min
Čas peke
120
min
Čas hlajenja

Sestavine

Biskvit

  • Jajce 5
  • Sladkor 170 g
  • Bučni pire (muškatne ali maslene buče) 200 g
  • Moka SPAR free from 100 g
  • Vanilijev sladkor 1
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Cimet 0.5 žličke
  • Vanilijeva pasta 1 žlička

Krema

  • Mascarpone SPAR free from 250 g
  • Sladka smetana SPAR free from 250 ml
  • Sladkor v prahu 100 g
  • Vanilijev sladkor 1
  • Vanilijeva pasta 1 žlička

Priprava

Biskvit

01

V večjo posodo za miksanje razbijemo jajca, ki jim dodamo sladkor. Miksamo 5-7 minut, da nastane puhasta zmes. Nato v zmes vmešamo ostale sestavine. Pekač velikosti 40x30cm obložimo s papirjem za peko in prelijemo z zmesjo za biskvit, ki jo lepo poravnamo. Biskvit pečemo na 180 stopinj C, 10-12 minut. Ko je biskvit pečen, ga še toplega zavijemo v rolado s krpo in ga pustimo, da se ohladi. Bučkin pire sem pripravila iz muškatne buče, ki sem jo olupila, narezala na koščke in pekla 20 min na 200 stopinj C. Nato pa še toplo zmiksala s paličnim mešalnikom.

Krema

01

Mascarpone sir skupaj s sladkorjem dobro zmiksamo v puhasto zmes. Dodamo stepeno sladko smetano in ostale sestavine ter nežno premešamo. Ohlajen biskvit previdno odvijemo in premažemo s kremo. Ponovno zavijemo napolnjeno rolado in jo damo na hladno za najman dve uri, še bolje čez noč. Ohlajeno rolado narežemo in postrežemo.