Čokoladni muffini brez glutena - Gluten free with Megi
Čokoladni muffini brez glutena - Gluten free with Megi
Čokoladni muffini brez glutena - Gluten free with Megi

Čokoladni muffini brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
15
min
Čas peke

Sestavine

  • Jajca 2
  • Beli sladkor 150 g
  • Olje 70 ml
  • Vanilijeva pasta 1 žlička
  • Jogurt SPAR free from 100 g
  • Kisla smetana SPAR free from 50 g
  • Pecilni prašek 1
  • Sol 1 ščepec
  • Moka brez glutena SPAR free from 180 g
  • Kakav 20 g
  • Čokolada SPAR free from 100 g

Priprava

01

V večji posodi za mešanje najprej stepemo jajca in sladkor, da nastane puhasta zmes. Nato dodamo olje, vanilijo, jogurt in kislo smetano ter dobro premešamo. Dodamo še suhe sestavine in čokolado narezano na koščke. Dobro premešamo.

02

V model za muffine položimo papirčke in jih napolnimo do vrha. Pečemo na 180 stopinj C, 15 minut. Z leseno palčko preverimo če so pečeni. Ohlajene postrežemo.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte