Sestavine
- Jajca 2
- Beli sladkor 150 g
- Olje 70 ml
- Vanilijeva pasta 1 žlička
- Jogurt SPAR free from 100 g
- Kisla smetana SPAR free from 50 g
- Pecilni prašek 1
- Sol 1 ščepec
- Moka brez glutena SPAR free from 180 g
- Kakav 20 g
- Čokolada SPAR free from 100 g
Priprava
01
V večji posodi za mešanje najprej stepemo jajca in sladkor, da nastane puhasta zmes. Nato dodamo olje, vanilijo, jogurt in kislo smetano ter dobro premešamo. Dodamo še suhe sestavine in čokolado narezano na koščke. Dobro premešamo.
02
V model za muffine položimo papirčke in jih napolnimo do vrha. Pečemo na 180 stopinj C, 15 minut. Z leseno palčko preverimo če so pečeni. Ohlajene postrežemo.