Jagodno vanilijeva torta brez glutena - Gluten free with Megi
Jagodno vanilijeva torta brez glutena - Gluten free with Megi

Jagodno vanilijeva torta brez glutena

Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave
20
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za biskvit (20 cm):

  • Jajca 3
  • Sladkor 60 g
  • Moka SPAR free from 80 g
  • Mleko SPAR free from 100 ml
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Vanilijev sladkor 1
  • Mleko za namakanje biskvita

Sestavine za vaniljevo kremo (delamo jo dvakrat):

  • Mascarpone SPAR free from 170 g
  • Vanilijev jogurt SPAR free from 100 g
  • Sladka smetana SPAR free from 100 ml
  • Sladkor v prahu 20 g
  • Želatina 2 lističa
  • Vanilijeva pasta
  • Smetana za topljenje želatine 2 žlici

Sestavine za jagodni žele:

  • Zamrznjene jagode 400 g
  • Sladkor v prahu 2 žlici
  • Želatina 4 lističi

Priprava

Priprava biskvita

01

V večji posodi stepemo jajca s sladkorjem. Stepamo 10–15 minut, da dobimo puhasto zmes. Nato dodamo presejano moko, pecilni prašek in vaniljin sladkor.  

02

Na rahlo premešamo in zmes vlijemo v pekač za biskvit, premera 20 cm. Pečemo 20 minut, na 180 °C. Ko je biskvit ohlajen, ga razrežemo na dva dela.

Priprava vanilijeve kreme

01

V večji posodi zmiksamo mascarpone in sladkor v prahu. Dodamo vanilijev jogurt in dobro premešamo.

02

Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v kremo. Namočimo lističe želatine v mrzli vodi. Segrejemo dve žlici sladke smetane in zmehčane lističe želatine raztopimo v topli smetani. Raztopljeno želatino s smetano dodamo pripravljeni kremi in dobro premešamo.

03

V nastavljiv tortni obroč namestimo acetatno folijo in ohlajen biskvit. Namočimo ga z mlekom. Dodamo pripravljeno vanilijevo kremo in jo lepo poravnamo. Postavimo na hladno, da se krema strdi.

Priprava jagodnega želeja

01

Jagode s sladkorjem segrejemo, da se jagode zmehčajo. Nato jih spasiramo. Namočimo lističe želatine v mrzlo vodo, da se zmehčajo. Zmehčane lističe raztopimo v toplih jagodah.

02

Pustimo, da se jagode ohladijo na sobno temperaturo nato jih prelijemo čez vanilijevo kremo. Pustimo v hladilniku dokler se jagodni žele ne strdi.

03

Ko je jagodni žele strnjen, ponovno naredimo še eno vanilijevo kremo, katero nanesemo na jagodni žele in nato dodamo drugi biskvit.

04

Torto ponovno postavimo na hladno za vsaj nekaj ur. Ohlajeno torto dekoriramo s stepeno smetano in jagodami.

Deli