Jagodno vanilijeva torta brez glutena - Gluten free with Megi
Jagodno vanilijeva torta brez glutena - Gluten free with Megi

Jagodno vanilijeva torta brez glutena

Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Gluten free with Megi
Čas aktivne priprave
50
min
Čas priprave
20
min
Čas peke
300
min
Čas hlajenja

Sestavine

Testo:

  • Jajca 3
  • Sladkor 60 g
  • Moka SPAR free from 80 g
  • Mleko SPAR free from 100 ml
  • Pecilni prašek 1 žlička
  • Vanilijev sladkor 1
  • Mleko za namakanje biskvita

Vaniljeva krema (delamo jo dvakrat):

  • Mascarpone SPAR free from 170 g
  • Vanilijev jogurt SPAR free from 100 g
  • Sladka smetana SPAR free from 100 ml
  • Sladkor v prahu 20 g
  • Želatina 2 lističa
  • Vanilijeva pasta
  • Smetana za topljenje želatine 2 žlici

Jagodni žele:

  • Zamrznjene jagode 400 g
  • Sladkor v prahu 2 žlici
  • Želatina 4 lističi
  • Model za torte (premer 20 cm)

Priprava

Priprava biskvita

01

V večji posodi stepemo jajca s sladkorjem. Stepamo 10–15 minut, da dobimo puhasto zmes. Nato dodamo presejano moko, pecilni prašek in vaniljev sladkor ter na rahlo premešamo.

02

Zmes vlijemo v pekač za biskvit, premera 20 cm. Pečemo 20 minut na 180 °C. Ko je biskvit ohlajen, ga razrežemo na dva dela.

Priprava vanilijeve kreme – prvič

01

V večji posodi zmešamo mascarpone in sladkor v prahu. Dodamo vaniljev jogurt in dobro premešamo. Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v kremo.

02

Lističe želatine namočimo v mrzli vodi. Segrejemo dve žlici sladke smetane in zmehčane lističe želatine raztopimo v topli smetani.

03

Raztopljeno želatino s smetano dodamo pripravljeni kremi in dobro premešamo.

Zlaganje torte – prvi del

01

V nastavljiv tortni obroč namestimo acetatno folijo in polovico ohlajenega biskvita.

02

Biskvit namočimo z mlekom, dodamo pripravljeno vaniljevo kremo in jo lepo razmažemo. Postavimo na hladno, da se krema strdi.

Priprava jagodnega želeja

01

Jagode s sladkorjem segrejemo, da se zmehčajo. Nato jih spasiramo.

02

Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo, da se zmehčajo. Zmehčane lističe raztopimo v toplih jagodah.

03

Počakamo, da se jagode ohladijo na sobno temperaturo, nato jih prelijemo čez vaniljevo kremo v modelu in postavimo v hladilnik, da se jagodni žele strdi.

Vaniljeva krema – drugič

01

Ko je jagodni žele strnjen, naredimo še eno vaniljevo kremo in  jo nanesemo na jagodni žele. Na vrh položimo še drugi del biskvita.

02

Torto ponovno postavimo na hladno za vsaj nekaj ur. Ohlajeno torto dekoriramo s stepeno smetano in jagodami.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več