50
PT50M min
PT50M min
Čas priprave
20
PT20M min
PT20M min
Čas peke
300
min
min
Čas hlajenja
Sestavine
Testo:
- Jajca 3
- Sladkor 60 g
- Moka SPAR free from 80 g
- Mleko SPAR free from 100 ml
- Pecilni prašek 1 žlička
- Vanilijev sladkor 1
- Mleko za namakanje biskvita
Vaniljeva krema (delamo jo dvakrat):
- Mascarpone SPAR free from 170 g
- Vanilijev jogurt SPAR free from 100 g
- Sladka smetana SPAR free from 100 ml
- Sladkor v prahu 20 g
- Želatina 2 lističa
- Vanilijeva pasta
- Smetana za topljenje želatine 2 žlici
Jagodni žele:
- Zamrznjene jagode 400 g
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Želatina 4 lističi
- Model za torte (premer 20 cm)
Priprava
Priprava biskvita
01
V večji posodi stepemo jajca s sladkorjem. Stepamo 10–15 minut, da dobimo puhasto zmes. Nato dodamo presejano moko, pecilni prašek in vaniljev sladkor ter na rahlo premešamo.
02
Zmes vlijemo v pekač za biskvit, premera 20 cm. Pečemo 20 minut na 180 °C. Ko je biskvit ohlajen, ga razrežemo na dva dela.
Priprava vanilijeve kreme – prvič
01
V večji posodi zmešamo mascarpone in sladkor v prahu. Dodamo vaniljev jogurt in dobro premešamo. Stepemo sladko smetano in jo vmešamo v kremo.
02
Lističe želatine namočimo v mrzli vodi. Segrejemo dve žlici sladke smetane in zmehčane lističe želatine raztopimo v topli smetani.
03
Raztopljeno želatino s smetano dodamo pripravljeni kremi in dobro premešamo.
Zlaganje torte – prvi del
01
V nastavljiv tortni obroč namestimo acetatno folijo in polovico ohlajenega biskvita.
02
Biskvit namočimo z mlekom, dodamo pripravljeno vaniljevo kremo in jo lepo razmažemo. Postavimo na hladno, da se krema strdi.
Priprava jagodnega želeja
01
Jagode s sladkorjem segrejemo, da se zmehčajo. Nato jih spasiramo.
02
Lističe želatine namočimo v mrzlo vodo, da se zmehčajo. Zmehčane lističe raztopimo v toplih jagodah.
03
Počakamo, da se jagode ohladijo na sobno temperaturo, nato jih prelijemo čez vaniljevo kremo v modelu in postavimo v hladilnik, da se jagodni žele strdi.
Vaniljeva krema – drugič
01
Ko je jagodni žele strnjen, naredimo še eno vaniljevo kremo in jo nanesemo na jagodni žele. Na vrh položimo še drugi del biskvita.
02
Torto ponovno postavimo na hladno za vsaj nekaj ur. Ohlajeno torto dekoriramo s stepeno smetano in jagodami.