Ovseni piškoti - Gluten free with Megi
Ovseni piškoti - Gluten free with Megi

Ovseni piškoti

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
120
min
Čas hlajenja
12
min
Čas peke

Sestavine

  • Maslo 100 g
  • Beli sladkor 100 g
  • Rjavi sladkor 100 g
  • Jajce 1
  • Moka brez glutena SPAR free from 120 g
  • Ovseni kosmiči SPAR free from 200 g
  • Pecilni prašek 0.5 žličke
  • Soli ščepec
  • Cimet 1 žlička
  • Vanilijev sladkor 1
  • Suhe brusnice 100 g

Priprava

01

V posodo za mešanje damo maslo, ki je sobne temperature in mu dodamo rjavi in beli sladkor. Z električnim mešalnikom dobro zmiksamo, da nastane puhasta zmes.

02

Nato dodamo jajce in ponovno premešamo.

03

Dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo. Testo zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za 2 uri.

04

Ko je testo dobro ohlajeno, naredimo kroglice poljubne velikosti in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.

05

Piškote pečemo na 180 stopinj C, 10-12 minut. Ohlajene piškote postrežemo.