Ovseni piškoti - Gluten free with Megi
Ovseni piškoti - Gluten free with Megi

Ovseni piškoti

Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Gluten Free with Megi
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
120
min
Čas hlajenja
12
min
Čas peke

Sestavine

  • Maslo 100 g
  • Beli sladkor 100 g
  • Rjavi sladkor 100 g
  • Jajce 1
  • Moka brez glutena SPAR free from 120 g
  • Ovseni kosmiči SPAR free from 200 g
  • Pecilni prašek 0.5 žličke
  • Soli ščepec
  • Cimet 1 žlička
  • Vanilijev sladkor 1
  • Suhe brusnice 100 g

Priprava

01

V posodo za mešanje damo maslo, ki je sobne temperature in mu dodamo rjavi in beli sladkor. Z električnim mešalnikom dobro zmiksamo, da nastane puhasta zmes.

02

Nato dodamo jajce in ponovno premešamo.

03

Dodamo vse ostale sestavine in dobro premešamo. Testo zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za 2 uri.

04

Ko je testo dobro ohlajeno, naredimo kroglice poljubne velikosti in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.

05

Piškote pečemo na 180 stopinj C, 10-12 minut. Ohlajene piškote postrežemo.

VOYO 1 + 1 GRATIS

Pri aktivaciji 1-mesečne VOYO naročnine vam dodatni mesec podarimo. Kupone dobite ob nakupu v Sparovih trgovinah in tudi v SPAR plus aplikaciji.

Več