PT60M min
min
Sestavine
- Maslo 300 g
- Rumenjak 2
- Jajca M velikost 2
- Vanilijeva pasta 1 žlička
- Sladkor v prahu 200 g
- Gladka bela moka 500 g
Priprava
Maslo, ki naj bo sobne temperature, stepamo tri minute, da postane kremasto.
K maslu dodamo dva rumenjaka in dve celi jajci, vaniljevo pasto in presejan sladkor v prahu.
Pri najvišji hitrosti stepamo nekaj minut, da se sestavine povežejo med seboj in dobimo enotno maso.
Nato začnemo postopoma z žlico dodajati moko, ki smo jo prej presejali. Med dodajanjem moke ves čas stepamo pri nizki hitrosti.
Masa za brizgane piškote je pripravljena, ko se vse sestavine povežejo med seboj.
Pripravljene mase ne ohlajamo, ampak jo takoj nadevamo v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom.
Pekač na nekaj mestih samo malce namastimo in nanj položimo papir za peko, da se sprime s pekačem. S tem preprečimo, da bi se papir med brizganjem premikal.
Z brizgalno vrečko na papir za peko nabrizgamo poljubne oblike.
Brizgani piškoti se pečejo v pečici, ogreti na 180 °C, približno 15 minut, odvisno od pečice.
Če nimate vaniljeve paste, poiščite sladkor z burbonsko vaniljo.