PT30M min
PT25M min
Sestavine
Za brownie:
- Maslo 180 g
- Mlečna čokolada 100 g
- Temna čokolada (55%) 80 g
- Sladkor v prahu 280 g
- Jajce M velikost 4
- Gladka bela moka 160 g
- Kakav v prahu 40 g
- Sol 1 ščepec
- Liofilizirane maline
Za čokoladno kremo:
- Sladka smetana 150 ml
- Mlečna čokolada v kapljicah 200 g
- Maslo 20 g
Potrebujemo še:
- Sveže jagodičje
Priprava
Za brownie:
Pekač je dimenzij 24 x 24 cm.
Maslo skupaj z obema čokoladama raztopimo nad paro. Vmes večkrat premešamo, da dobimo gladko maso.
Sladkor v prahu, jajca in vaniljevo pasto z električnim mešalnikom stepamo približno 5 minut, da se sladkor raztopi.
V jajčno maso začnemo postopoma dodajati stopljeno čokolado in pri tem ves čas na nizki hitrosti mešamo z mešalnikom, da dobimo enotno maso.
Dodamo še presejano moko s kakavom in ščepec soli ter na hitro zmešamo v enotno maso brez grudic.
Maso vlijemo v pekač, ki smo ga prekrili s papirjem za peko (dno in robove).
Po želji lahko v maso dodamo še liofilizirane maline, ki poskrbijo za malce kislosti.
Brownie pečemo v pečici ogreti na 180 °C približno 25 minut, odvisno od pečice.
Dovolj pečen je, ko zunanja skorjica rahlo popoka, notranjost pa je še malce sočna.
Pečen brownie najprej ohladimo, nato pa ga razrežemo.
Za čokoladno kremo:
Sladko smetano segrevamo do vretja in tik preden zavre, jo odstavimo s štedilnika.
Prelijemo jo po čokoladnih kapljicah, počakamo 30 sekund, nato pa z metlico mešamo, da se vsa čokolada stopi.
Ko je stopljena, umešamo še na kocke narezano maslo.
Čokoladno maso pokrijemo in jo damo čez noč v hladilnik, da se dobro ohladi in strdi.
Naslednji dan jo stepemo, da postane kremasta in nadevamo v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom.
Kremo nabrizgamo na vrh brownijev ter dodamo sveže jagodičje.
Brownie rezine s kremo in jagodičjem so nato pripravljene za postrežbo.