20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas peke
Sestavine
Za bučkine polpete (za približno 9 polpetov):
- Zelena bučka 2
- Panko drobtine 50 g
- Jajca M velikost 2
- Feta sir 120 g
- Čebula v prahu 1 žlička
- Česen v prahu 1 žlička
- Mlet poper 0.2 žličke
- Sol 1 žlička
Za pomako:
- Grški jogurt 2 žlici
- Kisla smetana 1 žlica
- Majoneza 1 žlička
- Česen v prahu 0.5 žličke
Priprava
Za bučkine polpete:
01
Bučko operemo, naribamo, solimo in damo za približno 30 minut na cedilo, da iz nje odteče čim več vode.
02
Naribano bučko nato zavijemo v kuhinjski servet, ki ga zavijemo v mošnjiček in tako bučko še dodatno ožamemo.
03
Naribano bučko stresemo v posodo in dodamo še drobtine panko, razžvrkljani jajci, nadrobljen sir feta, čebulo in česen v prahu ter poper.
04
Vse skupaj zmešamo v enotno kompaktno maso. Če je masa preveč mokra, dodamo še malce drobtin.
05
Oblikujemo bučkine polpete in jih razporedimo po pekaču prekritem s papirjem za peko.
06
Pečemo jih v pečici ogreti na 180 °C, približno 25 do 30 minut, dokler se ne obarvajo rahlo svetlo rjavo.
07
Bučkini polpeti s feta sirom so nato pripravljeni za postrežbo, skupaj s pomako ali kot priloga mesu in zelenjavi.
Za pomako:
01
Grški jogurt zmešamo s kislo smetano, majonezo in česnom v prahu. Količine lahko povsem prilagodimo svojemu okusu in dodamo še druge začimbe.