Bučkini polpeti s feta sirom - Nina Kastelic, Leaneen
Bučkini polpeti s feta sirom - Nina Kastelic, Leaneen

Bučkini polpeti s feta sirom

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
30
min
Čas peke

Sestavine

Za bučkine polpete (za približno 9 polpetov):

  • Zelena bučka 2
  • Panko drobtine 50 g
  • Jajca M velikost 2
  • Feta sir 120 g
  • Čebula v prahu 1 žlička
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Mlet poper 0.2 žličke
  • Sol 1 žlička

Za pomako:

  • Grški jogurt 2 žlici
  • Kisla smetana 1 žlica
  • Majoneza 1 žlička
  • Česen v prahu 0.5 žličke

Priprava

Za bučkine polpete:

01

Bučko operemo, naribamo, solimo in damo za približno 30 minut na cedilo, da iz nje odteče čim več vode.

02

Naribano bučko nato zavijemo v kuhinjski servet, ki ga zavijemo v mošnjiček in tako bučko še dodatno ožamemo.

03

Naribano bučko stresemo v posodo in dodamo še drobtine panko, razžvrkljani jajci, nadrobljen sir feta, čebulo in česen v prahu ter poper.

04

Vse skupaj zmešamo v enotno kompaktno maso. Če je masa preveč mokra, dodamo še malce drobtin.

05

Oblikujemo bučkine polpete in jih razporedimo po pekaču prekritem s papirjem za peko.

06

Pečemo jih v pečici ogreti na 180 °C, približno 25 do 30 minut, dokler se ne obarvajo rahlo svetlo rjavo.

07

Bučkini polpeti s feta sirom so nato pripravljeni za postrežbo, skupaj s pomako ali kot priloga mesu in zelenjavi.

Za pomako:

01

Grški jogurt zmešamo s kislo smetano, majonezo in česnom v prahu. Količine lahko povsem prilagodimo svojemu okusu in dodamo še druge začimbe.