Bulja na planšarski skuti

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
20
min
Čas peke

Sestavine

Bulje:

  • Koruzni zdrob 30 dag
  • Koruzna moka 30 dag
  • Pšenična moka 15 dag
  • Pšenični zdrob 10 dag
  • Maslo 6 žlic
  • Suhe hruške 2
  • Sol 1 žlička
  • Limonina lupina 1 žlička
  • Cimet 1 žlička
  • Vrela voda 6.5 dl
  • Med 1 žlica

Ostalo:

  • Planšarska skuta 40 dag
  • Travniški med 5 žlic

Priprava

01

Koruzni zdrob, koruzno moko, pšenični zdrob in pšenično moko damo v skledo in prelijemo z vročim maslom.

02

Hruške namočimo v malo tople vode (ali domače žganje) in pustimo, da se namakajo vsaj 1 uro. Potem jih nasekljamo in vmešamo v maso. Dodamo ostale sestavine in poparimo z vodo, ki jo po potrebi še dodajamo, da zamesimo gladko maso.

03

Počakamo, da se masa ohladi, nato z rokami oblikujemo bulje velike kot jajce.

04

Kuhamo jih v slanem kropu, zelo počasi – okoli 20 minut. Vode naj bo le toliko, da pokrije hlebčke. Ponudimo na skuti in po okusu pokapljamo z medom.