Sestavine
Bulje:
- Koruzni zdrob 30 dag
- Koruzna moka 30 dag
- Pšenična moka 15 dag
- Pšenični zdrob 10 dag
- Maslo 6 žlic
- Suhe hruške 2
- Sol 1 žlička
- Limonina lupina 1 žlička
- Cimet 1 žlička
- Vrela voda 6.5 dl
- Med 1 žlica
Ostalo:
- Planšarska skuta 40 dag
- Travniški med 5 žlic
Priprava
01
Koruzni zdrob, koruzno moko, pšenični zdrob in pšenično moko damo v skledo in prelijemo z vročim maslom.
02
Hruške namočimo v malo tople vode (ali domače žganje) in pustimo, da se namakajo vsaj 1 uro. Potem jih nasekljamo in vmešamo v maso. Dodamo ostale sestavine in poparimo z vodo, ki jo po potrebi še dodajamo, da zamesimo gladko maso.
03
Počakamo, da se masa ohladi, nato z rokami oblikujemo bulje velike kot jajce.
04
Kuhamo jih v slanem kropu, zelo počasi – okoli 20 minut. Vode naj bo le toliko, da pokrije hlebčke. Ponudimo na skuti in po okusu pokapljamo z medom.