Canelloni z ricotto in špinačo

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
35
min
Čas kuhanja
35
min
Čas peke

Sestavine

Sestavine za paradižnikovo omako:

  • Olje 2 žlici
  • Moka 1 žlica
  • Pasiran paradižnik 500 g
  • Sladkor 0.5 žličke
  • Bazilika 1 žlička
  • Sol 1 ščepec

Za cannellone:

  • Jajčni kaneloni 15
  • Sveža špinača 150 g
  • Ricotta 600 g
  • Parmezan 40 g
  • Čebula v prahu 2 žlički
  • Česen v prahu 1 žlička
  • Sol 0.5 žličke

Potrebujemo še:

  • Mozzarella 125 g
  • Gauda sir 75 g

Priprava

Za paradižnikovo omako:

01

V kozici segrejemo olje in dodamo moko. Na hitro jo malce prepražimo, da se obarva svetlo rjavo. Zraven ves čas mešamo, da se ne prižge.

02

Nato prilijemo pasiran paradižnik, dodamo sladkor, baziliko in sol. Po potrebi dolijemo še malo vode, odvisno kako gosto omako želimo.

03

Paradižnikovo omako nato kuhamo približno 30 minut, da se okusi med seboj povežejo. Med kuhanjem večkrat premešamo in omako poskusimo ter jo po okusu dodatno začinimo.

Za cannellone:

01

Svežo špinačo operemo in damo za 2 minuti v vrelo vodo. Nato jo odcedimo in iz nje iztisnemo še dodatno vodo.

02

Kuhano špinačo na hitro malo sesekljamo, nato pa jo umešamo k ricotti. Dodamo še sveže nariban parmezan in začimbe. Količino začimb prilagodimo svojemu okusu, zato maso med pripravo okušamo.

03

Pripravljeno maso nadevamo v vrečko za dekoriranje in z njo napolnimo cannellone, ki jih ni treba predhodno skuhati.

04

Napolnjene cannellone razporedimo po pekaču in prelijemo s paradižnikovo omako. Na vrh dodamo svežo mozzarello in naribano gaudo.

05

Pečemo v pečici na 200 °C, približno 30-35 minut.

06

Cannelloni z ricotto in špinačo so meni okusni tako topli kot tudi hladni.

VOYO 1 + 1 GRATIS

Pri aktivaciji 1-mesečne VOYO naročnine vam dodatni mesec podarimo. Kupone dobite ob nakupu v Sparovih trgovinah in tudi v SPAR plus aplikaciji.

Več