Sestavine
- File sveže bele ribe (npr. trska) 300 g
- Ingver 1 košček
- Česen 1 strok
- Rdeča čebula 0.5
- Svež koromač 50 g
- Čili po okusu
- Svež koriander (ali peteršilj)
- Limeta 2
- Kokosovo mleko 80 ml
- Sol 1 ščepec
- Avokado 1
Priprava
01
File bele ribe nareži na kocke, velike približno 1 cm.
02
Stresi jih v skledo, zraven pa nastrgaj ingver in česen.
03
Rdečo čebulo nareži na tanke rezine, pri čemer uporabi mandolino.
04
Koromač nareži na približno enako debele rezine.
05
Po okusu dodaj še sesekljan čili - s semeni ali brez.
06
V skledo dodaj še koriander ali peteršilj, limetin sok, kokosovo mleko in sol.
07
Posodo pokrij in jo postavi v hladilnik.
08
Avokado nareži na kocke in ga primešaj v ceviche.