Cimetov kruh s kremnim sirom, jabolki, belo čokolado in hrustljavim drobljencem
45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
55
PT55M min
PT55M min
Čas peke
Sestavine
Cimetov sladkor
- Rjavi sladkor 40 g
- Cimet 2 žlički
Pokuhana jabolka
- Jabolko (narezano na manjše kocke) 1 kos
- Vanilijeva pasta 1 žlica
Nadev kremnega sira
- Kremni sir 350 g
- Sladkor v prahu 60 g
- Vanilija 1 strok
Cimetov drobljenec
- Rjavi sladkor 100 g
- Cimet 1 žlica
- Kokosovo olje stopljeno 2 žlici
- Moka 1 žlica
Cimetov kruh
- Moka 240 g
- Soda bikarbona 1 žlička
- Sol 0.5 žličke
- Javorjev sirup 125 g
- Jajce 1
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Mleko 160 g
- Kokosovo olje stopljeno 75 g
- Grški jogurt 140 g
- Bela čokolada (nasekljana) 120 g
Čokoladni preliv
- Stopljena bela čokolada 200 g
- Sladka smetana segreta 70 g
- Lešnikov namaz (opcijsko) 1 žlica
- Vanilija 1 strok
Priprava
01
Pečico segrejte na 170 stopinj.
02
V manjši skodelici zmešajte sladkor in cimet. Postavite na stran.
03
V ponvi na srednjem višjem ognju pokuhajte jabolko skupaj z vaniljevo pasto. Med rednim mešanjem pražite par minut, dokler se jabolka ne zmehčajo. Odstavite.
04
V večji posodi zmešajte vse za nadev kremnega sira in postavite na stran.
05
Vse sestavine za drobljenec zmešajte v skodelici in z rokami premešajte, da dobite vlažnemu pesku podobno zmes.
06
V večji posodi zmešaje vse sestavine za cimetov kruh, razen čokoladnih kapljic. Premešajte z metlico za stepanje, da dobite gladko maso brez grudic. Dodajte čokoladne kapljice in pokuhana jabolka ter premešajte.
07
Polovico mase nadevajte v naoljen pekač premera 22x12cm, obložen s papirjem za peko. Dodajte kremni sir in ga nežno razporedite po masi. Posujte s cimetovim sladkorjem in po vrhu nadevajte preostanek mase za kruh. Bogato posujte s cimetovim drobljencem in postavite v pečico. Pecite 55 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec ali daljša palčka na sebi nimajo surovega testa. Vzemite iz pečice in pokrijte z vlažno krpo, da se kruh zmehča.
08
Medtem ko se kruh hladi pripravite čokoladni preliv. V skodelici zmešajte segreto (ne povreto) sladko smetano, stopljeno belo čokolado, lešnikov namaz (opcijsko) in vaniljo. Z metlico za stepanje premešajte, da dobite gosto, gladko kremo.
09
Ohlajen kruh prelijte in premažite s čokoladnim prelivom ter postrezite.