Cimetov kruh s kremnim sirom, jabolki, belo čokolado in hrustljavim drobljencem - Nina Zorčič
Zakaj ne vidite vsebine?
Cimetov kruh s kremnim sirom, jabolki, belo čokolado in hrustljavim drobljencem - Nina Zorčič

Cimetov kruh s kremnim sirom, jabolki, belo čokolado in hrustljavim drobljencem

Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Nina Zorčič
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave
55
min
Čas peke

Sestavine

Cimetov sladkor

  • Rjavi sladkor 40 g
  • Cimet 2 žlički

Pokuhana jabolka

  • Jabolko (narezano na manjše kocke) 1 kos
  • Vanilijeva pasta 1 žlica

Nadev kremnega sira

  • Kremni sir 350 g
  • Sladkor v prahu 60 g
  • Vanilija 1 strok

Cimetov drobljenec

  • Rjavi sladkor 100 g
  • Cimet 1 žlica
  • Kokosovo olje stopljeno 2 žlici
  • Moka 1 žlica

Cimetov kruh

  • Moka 240 g
  • Soda bikarbona 1 žlička
  • Sol 0.5 žličke
  • Javorjev sirup 125 g
  • Jajce 1
  • Vanilijeva pasta 1 žlica
  • Mleko 160 g
  • Kokosovo olje stopljeno 75 g
  • Grški jogurt 140 g
  • Bela čokolada (nasekljana) 120 g

Čokoladni preliv

  • Stopljena bela čokolada 200 g
  • Sladka smetana segreta 70 g
  • Lešnikov namaz (opcijsko) 1 žlica
  • Vanilija 1 strok

Priprava

01

Pečico segrejte na 170 stopinj.

02

V manjši skodelici zmešajte sladkor in cimet. Postavite na stran.

03

V ponvi na srednjem višjem ognju pokuhajte jabolko skupaj z vaniljevo pasto. Med rednim mešanjem pražite par minut, dokler se jabolka ne zmehčajo. Odstavite.

04

V večji posodi zmešajte vse za nadev kremnega sira in postavite na stran.

05

Vse sestavine za drobljenec zmešajte v skodelici in z rokami premešajte, da dobite vlažnemu pesku podobno zmes.

06

V večji posodi zmešaje vse sestavine za cimetov kruh, razen čokoladnih kapljic. Premešajte z metlico za stepanje, da dobite gladko maso brez grudic. Dodajte čokoladne kapljice in pokuhana jabolka ter premešajte.

07

Polovico mase nadevajte v naoljen pekač premera 22x12cm, obložen s papirjem za peko. Dodajte kremni sir in ga nežno razporedite po masi. Posujte s cimetovim sladkorjem in po vrhu nadevajte preostanek mase za kruh. Bogato posujte s cimetovim drobljencem in postavite v pečico. Pecite 55 minut oz. toliko časa, da vstavljen zobotrebec ali daljša palčka na sebi nimajo surovega testa. Vzemite iz pečice in pokrijte z vlažno krpo, da se kruh zmehča.

08

Medtem ko se kruh hladi pripravite čokoladni preliv.  V skodelici zmešajte segreto (ne povreto) sladko smetano, stopljeno belo čokolado, lešnikov namaz (opcijsko) in vaniljo. Z metlico za stepanje premešajte, da dobite gosto, gladko kremo.

09

Ohlajen kruh prelijte in premažite s čokoladnim prelivom ter postrezite.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte