PT30M min
PT20M min
Sestavine
Za čokoladne kolačke:
- Bela moka 140 g
- Sladkor v prahu 200 g
- Kakav v prahu 40 g
- Jedilna soda 1 žlička
- Sol 1 ščepec
- Jajce L velikost 1
- Mleko 120 ml
- Olje 120 ml
- Vroča voda 120 ml
Za malinovo kremo:
- Zamrznjene maline 180 g
- Sladkor v prahu 100 g
- Mascarpone 400 g
- Liofilizirane maline 25 g
Za dekoracijo:
- Sveže maline
- Nastrgana čokolada
Priprava
Za čokoladne kolačke:
V prvi posodi zmešamo skupaj vse suhe sestavine, v drugi pa vse mokre, razen vrele vode.
Mokrim sestavinam dodamo suhe in jih z metlico zmešamo v enotno maso.
Prilijemo vrelo vodo in z metlico dobro premešamo, da se sestavine povežejo med seboj.
Ker je masa precej tekoča, je najbolje, da jo prelijemo v merilni lonček, da bomo lažje napolnili košarice.
Počakamo nekaj minut, da se masa malce ohladi, nato pa jo vlijemo v papirčke za muffine. Napolnimo jih približno do 3/5.
Čokoladne kolačke pečemo približno 20 minut, v pečici ogreti na 170 °C.
Če so pečeni, preverimo tako da v sredino zapičimo leseno palčko - če na njej ni ostankov mase, kolačke vzamemo iz pečice.
Po končani peki jih še nekaj minut pustimo v pekaču, da se ohladijo, nato pa jih vzamemo iz pekača.
Za malinovo kremo:
Zmrznjene maline damo v kozico skupaj s sladkorjem v prahu. Količino sladkorja lahko prilagodimo glede na to, kako sladko kremo želimo.
Maline kuhamo toliko časa, da se zmehčajo, nato pa jih stlačimo v gladek pire in precedimo, da odstranimo peške.
Pire kuhamo še nekaj minut, toliko da se zgosti in imamo na koncu približno 100 do 120 ml zgoščenega malinovega pireja.
Ohlajen pire stepemo skupaj z mascarponejem in liofiliziranimi malinami, ki jih prej zmeljemo v prah. Stepamo do enotne kreme.
Kremo poskusimo in jo po potrebi dodatno sladkamo ali pa dodamo več prahu liofiliziranih malin za intenzivnejšo barvo in okus.
Nadevamo jo v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom in nabrizgamo na vrh čokoladnih kolačkov.
Čokoladni cupcakesi z božansko malinovo kremo bodo še lepši, če na vrh dodamo sveže maline in jih posujemo s čokolado.