Čokoladni netopirčki, Nina Kastelic - Leaneen
Čokoladni netopirčki, Nina Kastelic - Leaneen

Čokoladni netopirčki

Nina Kastelic - Leaneen
Avtor: Nina Kastelic - Leaneen
Čas aktivne priprave
105
min
Čas priprave
15
min
Čas peke
120
min
Čas hlajenja

Sestavine

Čokoladni mafini:

  • Kakav v prahu 40 g
  • Mlačna voda 80 ml
  • Sladkor v prahu 180 g
  • Maslo 160 g
  • Jajce M velikost 2
  • Vanilijev strok 1
  • Gladka bela moka 200 g
  • Pecilni prašek 1 ščepec
  • Sol 1 ščepec
  • Tekoči jogurt 100 g

Malinovo polnilo:

  • Zamrznjene maline 250 g
  • Sladkor 3 žlice
  • Škrob 2 žlički

Čokoladna krema:

  • Mascarpone 350 g
  • Čokoladni namaz 150 g
  • Temna čokolada 70 g
  • Sladkor v prahu 2 žlici
  • Sladka smetana 70 ml

Netopirčki:

  • Oreo piškoti 12 piškotov
  • Sladkorne oči 12 parov
  • Temna čokolada

Priprava

Priprava čokoladnih mafinov

Navedene količine zadoščajo za približno 12 kolačkov.

01

Mlačno vodo pomešamo s kakavom, da dobimo gladko kakavovo maso.

02

Maslo narežemo na manjše kocke in ga skupaj s sladkorjem raztopimo. Med topljenjem večkrat premešamo. Ko je stopljeno, mešanico z ročnim mešalnikom stepamo, da se poveže v enotno maso in da se malenkost ohladi.

03

Nato postopoma dodamo jajci in zraven ves čas mešamo, približno 2–3 minute. Vmešamo še semena iz vaniljevega stroka in kakavovo maso, ki smo jo naredili na začetku. Dodamo moko, pomešano s pecilnim praškom in soljo, ter jogurt. Z ročnim mešalnikom mešamo nekaj minut, da dobimo enotno maso.

04

V pekač za mafine namestimo papirčke. Maso nalijemo v merilni lonček in z njo skoraj do vrha napolnimo papirčke.

05

Čokoladne mafine pečemo 14–16 minut na 180 °C, odvisno od pečice. Z leseno palčko preverimo, če so že pečeni (kar pomeni, da na palčki ni ostankov mase). Pazimo, da jih ne prepečemo, saj bodo sicer suhi.

06

Ohlajene mufine odstranimo iz pekača in del sredice izrežemo. Luknjice napolnimo z malinovim polnilom.

Priprava malinovega polnila

01

Maline skupaj s sladkorjem segrevamo v kozici, da se zmehčajo. Poskusimo jih in po želji dodatno sladkamo.

02

Ko se maline zmehčajo, jih pretlačimo s tlačilko za krompir in rahlo prevremo.

03

Štiri žličke malinovega pireja nato zmešamo skupaj s škrobom v gladko maso brez grudic. Vmešamo jo k malinam.

04

Vse skupaj kuhamo še nekaj minut, da se maline zgostijo.

05

Z ohlajenim malinovim polnilom nadevamo sredico čokoladnih mafinov.

Priprava čokoladne kreme

01

Mascarpone zmešamo s čokoladnim namazom in stopljeno temno čokolado. Mešanico po okusu sladkamo.

02

Z lopatko nežno primešamo stepeno sladko smetano in mešamo do enotne kreme.

03

Čokoladno kremo približno 2 uri ohlajamo v hladilniku, saj se bo potem lepše brizgala.

04

Ohlajeno kremo nadevamo v brizgalno vrečko s kovinskim nastavkom in jo nabrizgamo na vrh mafinov.

Namig!

Krema za brizganje ne sme biti premehka. Gostota je precej odvisna od uporabljenega čokoladnega namaza. Če uporabimo bolj tekoč čokoladni namaz, lahko stepeno sladko smetano izpustimo.

Priprava netopirčkov

01

Najprej Oreo piškote razpolovimo, da dobimo 24 polovičk in z njih postrgamo kremo.

02

Na 12 polovičk s pomočjo stopljene temne čokolade nalepimo sladkorne oči. Najbolje je, da damo nato piškote v hladilnik, da se čokolada čimprej strdi.

03

Ko se sladkorne oči trdno držijo piškota, ga zataknemo v kremo na mufinih. Preostalih 12 polovičk Oreo piškotov prepolovimo in jih zataknemo ob strani (kot je prikazano na fotografiji).

Namig!

Če nimamo sladkornih oči, jih lahko sami ustvarimo s stopljeno belo in temno čokolado.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte