Deep dish pica - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Deep dish pica - Midva kuhava

Pica v globoki ponvi / Deep dish pizza

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas vzhajanja
25
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • DESPAR Premium manitoba moka 300 g
  • Suhi kvas 2 žlički
  • Sladkor 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Mlačna voda 160 ml
  • Ekstra deviško oljčno olje SPAR 45 ml

Paradižnikova omaka:

  • Bio olupljeni paradižniki SPAR NATUR*PUR 800 g
  • Origano SPAR 1 žlička
  • Česen v prahu SPAR 0.5 žličke
  • Čebula v prahu 0.5 žličke
  • Sol 3 ščepci
  • Ekstra deviško oljčno olje SPAR 1 žlica

Nadev:

  • Mozzarella v lističih 300 g
  • Zimska salama 40 g
  • Sir grana padano DESPAR

Priprava

Testo:

01

V posodo stresi, nameči in zlij vse sestavine za testo.

02

Premešaj jih, nato pa gneti 6 minut.

03

Testo oblikuj v kepo in ga pusti v pokriti posodi vzhajati eno uro.

Paradižnikova omaka:

01

Olupljene paradižnike stresi v fino cedilo, postavljeno nad posodo, in jih med prsti temeljito pretlači.

02

Odcedi čim več tekočine.

03

Pretlačene paradižnike zmešaj z origanom, česnom, čebulo, soljo in oljčnim oljem.

Oblikovanje in peka:

01

Pečico segrej na 220 ºC.

02

Tortni pekač s snemljivim obodom premaži z oljčnim oljem.

03

Testo prenesi v pekač in ga enakomerno razporedi po dnu in steni modela.

04

Testo mora ob strani segati do enake višine, približno 3-4 cm.

05

Po dnu testa razporedi lističe mocarele.

06

Po mocareli razporedi zimsko salamo.

07

Na konec v sredino pice stresi omako in jo poravnaj.

08

Po omaki naribaj sir grana padano, nato pico postavi v segreto pečico.

09

Pica se peče 25 minut pri 220 ºC.

KVIZ

Podarjamo 50 litrov sladoleda! Sodelujte v kvizu, osvežite svoje znanje in zadenite slastne sladoledne nagrade.

Sodelujte