Deep dish pica - Midva kuhava
Zakaj ne vidite vsebine?
Deep dish pica - Midva kuhava

Pica v globoki ponvi / Deep dish pizza

Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave
60
min
Čas vzhajanja
25
min
Čas peke

Sestavine

Testo:

  • DESPAR Premium manitoba moka 300 g
  • Suhi kvas 2 žlički
  • Sladkor 1 žlička
  • Sol 1 žlička
  • Mlačna voda 160 ml
  • Ekstra deviško oljčno olje SPAR 45 ml

Paradižnikova omaka:

  • Bio olupljeni paradižniki SPAR NATUR*PUR 800 g
  • Origano SPAR 1 žlička
  • Česen v prahu SPAR 0.5 žličke
  • Čebula v prahu 0.5 žličke
  • Sol 3 ščepci
  • Ekstra deviško oljčno olje SPAR 1 žlica

Nadev:

  • Mozzarella v lističih 300 g
  • Zimska salama 40 g
  • Sir grana padano DESPAR

Priprava

Testo:

01

V posodo stresi, nameči in zlij vse sestavine za testo.

02

Premešaj jih, nato pa gneti 6 minut.

03

Testo oblikuj v kepo in ga pusti v pokriti posodi vzhajati eno uro.

Paradižnikova omaka:

01

Olupljene paradižnike stresi v fino cedilo, postavljeno nad posodo, in jih med prsti temeljito pretlači.

02

Odcedi čim več tekočine.

03

Pretlačene paradižnike zmešaj z origanom, česnom, čebulo, soljo in oljčnim oljem.

Oblikovanje in peka:

01

Pečico segrej na 220 ºC.

02

Tortni pekač s snemljivim obodom premaži z oljčnim oljem.

03

Testo prenesi v pekač in ga enakomerno razporedi po dnu in steni modela.

04

Testo mora ob strani segati do enake višine, približno 3-4 cm.

05

Po dnu testa razporedi lističe mocarele.

06

Po mocareli razporedi zimsko salamo.

07

Na konec v sredino pice stresi omako in jo poravnaj.

08

Po omaki naribaj sir grana padano, nato pico postavi v segreto pečico.

09

Pica se peče 25 minut pri 220 ºC.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! Ste pripravljeni na izziv? Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več