
20
PT20M min
PT20M min
Čas priprave
60
min
min
Čas vzhajanja
25
PT25M min
PT25M min
Čas peke
Sestavine
Testo:
- DESPAR Premium manitoba moka 300 g
- Suhi kvas 2 žlički
- Sladkor 1 žlička
- Sol 1 žlička
- Mlačna voda 160 ml
- Ekstra deviško oljčno olje SPAR 45 ml
Paradižnikova omaka:
- Bio olupljeni paradižniki SPAR NATUR*PUR 800 g
- Origano SPAR 1 žlička
- Česen v prahu SPAR 0.5 žličke
- Čebula v prahu 0.5 žličke
- Sol 3 ščepci
- Ekstra deviško oljčno olje SPAR 1 žlica
Nadev:
- Mozzarella v lističih 300 g
- Zimska salama 40 g
- Sir grana padano DESPAR
Priprava
Testo:
01
V posodo stresi, nameči in zlij vse sestavine za testo.
02
Premešaj jih, nato pa gneti 6 minut.
03
Testo oblikuj v kepo in ga pusti v pokriti posodi vzhajati eno uro.
Paradižnikova omaka:
01
Olupljene paradižnike stresi v fino cedilo, postavljeno nad posodo, in jih med prsti temeljito pretlači.
02
Odcedi čim več tekočine.
03
Pretlačene paradižnike zmešaj z origanom, česnom, čebulo, soljo in oljčnim oljem.
Oblikovanje in peka:
01
Pečico segrej na 220 ºC.
02
Tortni pekač s snemljivim obodom premaži z oljčnim oljem.
03
Testo prenesi v pekač in ga enakomerno razporedi po dnu in steni modela.
04
Testo mora ob strani segati do enake višine, približno 3-4 cm.
05
Po dnu testa razporedi lističe mocarele.
06
Po mocareli razporedi zimsko salamo.
07
Na konec v sredino pice stresi omako in jo poravnaj.
08
Po omaki naribaj sir grana padano, nato pico postavi v segreto pečico.
09
Pica se peče 25 minut pri 220 ºC.