Domača pojedina po naše

Spar
Spar
Spar
Spar
Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave in kuhanja
30
min
Čas peke

Sestavine

  • Svinjska krača SPAR PREMIUM
  • Ajdova moka SPAR NATUR*PUR 250 g
  • Voda 3 dl
  • Ocvirki SPAR
  • Kislo zelje SPAR 250 g
  • Poper v zrnu
  • Čebula (srednje velika) 2
  • Paprika v prahu 1 žlička
  • Lovorjev list
  • Olje
  • Sol

Priprava

01

Pečico segrejte na 180 stopinj; kračo dajte v pekač in jo pecite pol ure, da se zlatorjavo obarva.

02

V kozici segrejte maščobo in na njej pražite na lističe narezano čebulo. Nežno jo posolite in pražite, dokler ne začne postajati rjave barve. Takrat dodajte kislo zelje (če želite, da bo manj kislo, ga pred uporabo sperite on dobro ožemite), lovorov list, papriko v prahu in cela poprova zrna. Vse skupaj na majhnem ognju pražite približno pol ure.

03

Neoprijemljivo ponev postavite na srednje močan ogenj in vanjo stresite ajdovo moko; na suho jo med mešanjem pražite nekaj minut, da postane sipka in lepo zadiši. V lončku zavrite vodo, jo posolite ter dodajte žlico olja. S kropom prelijte moko, žgance na hitro premešajte, pokrijte in odstavite z ognja. Po desetih minutah žgance s kuhalico premešajte in zdrobite. Če so žganci presuhi, previdno dodajte še malo vroče vode. Pripravljene žgance zabelite s segretimi ocvirki.

Nagradna igra

Povežite se z nami na digitalnih kanalih in sodelujte v nagradni igri.

Sodelujte