Domače testenine s fižolovim namazom - Chef Gregor Vračko

Domače testenine s fižolovim namazom

Chef Vračko
Chef Vračko
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
60
min
Čas počitka

Sestavine

Testo

  • Bela moka 300 g
  • Jajca M velikost 3
  • Olje 1 žlica
  • Sol

Nadev

  • Namaz iz laškega fižola SPAR PREMIUM

Priprava

01

Moko damo v posodo, naredimo jamico v sredino, vanjo ubijemo jajca, dodamo olje in ščep soli. Z vilicami začnemo mešati in počasi zajemati moko. Ko se sestavine razporedijo in se začne testo povezovati, ga pretresemo na delovni pult in gnetemo, dokler ne postane svileno in sijoče. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo v hladilnik za vsaj uro, lahko pa tudi čez noč.
Spočito testo razrežemo na dva dela, ju oblikujemo v kačici, ti pa razvaljamo v dolge, zelo tanke trakove širine med 6 in 8 cm.

02

Med valjanjem razmišljamo o obliki: če se počutimo nadobudno, se naučimo oblike, kot jo poznamo pri idrijskih žlikrofih in jo je chef Vračko naredil takole mimogrede.

03

S kozarcem izrezujemo kroge, jih nadevamo, preklopimo in z vilicami s pritiskanjem oblikujemo rob.

Ostanke testa lahko razrežemo v bleke ali krpice za k zelju in zamrznemo za drugič.

04

Zavremo velik lonec slanega kropa in žlinkrofe skuhamo – to bo trajalo nekaj minut, sveže testenine so kuhane hitro.

Gregor Vračko svetuje:

Okus nadeva in omake naj bo vaše polje kreativnosti: drobno rezani tofu, ocvirki, slanina, omaka pa bi lahko bila iz masla, svežega pehtrana, ki prav zdaj tako krasno odganja, in bučnega olja.
Ne bomo se sprenevedali: trojček za testenine zelo olajša valjanje – a tudi če ga nimate: gnetenje, valjanje in oblikovanje domačih testenin so ene najbolj pomirjujočih dejavnosti v kuhinji. Ne prikrajšajte se zaradi pomanjkanja strojčkov.

Namig:

Vse sestavine za testo stresemo v multipraktik in meljemo, dokler se testene drobtine ne začnejo rahlo sprijemati. Ker je tako popolno premešano, ga bomo do konca potem zgnetli v dveh minutah.

NAVIJAJ IN ZADENI

Igraj nogometno igrico in zadeni super S BUDGET navijaški paket, vključno s SPAR darilno kartico v vrednosti 50 €. Naj se vroče navijaško poletje prične!

Igraj >>