Dražgoški kruhek

Kuhnapato
enostavno
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
10
min
Čas peke
30
min
Čas počitka testa

Sestavine

  • Med 0.5 kg
  • Pšenična moka tip 500* 1 kg
  • Mleti klinčki 1 žlička
  • Cimet v prahu 1 žlička
  • Voda 0.5 dl
  • Jelenova sol ali jedilna soda 1 žlička

Priprava

*Uporabimo lahko tudi pšenično moko tip 850 ali rženo moko.

01

Vse sestavine zmešamo v gladko testo in ga pustimo počivati 30 minut.

02

Testo razvaljamo 0,5 cm na debelo in izrežemo like, na katere položimo testne ornamente.

03

Kruhke pečemo 10 minut na 165 °C. Še toplega premažemo z medom.

Namig!

Če pripravimo dve različici mas za testo, iz ene naredimo podlago, iz druge pa ornamente, da bodo izdelki barvno raznovrstni.