Dražgoški kruhek

Kuhnapato
Kuhnapato
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
10
min
Čas peke
30
min
Čas počitka testa

Sestavine

  • Med 0.5 kg
  • Pšenična moka tip 500* 1 kg
  • Mleti klinčki 1 žlička
  • Cimet v prahu 1 žlička
  • Voda 0.5 dl
  • Jelenova sol ali jedilna soda 1 žlička

Priprava

*Uporabimo lahko tudi pšenično moko tip 850 ali rženo moko.

01

Vse sestavine zmešamo v gladko testo in ga pustimo počivati 30 minut.

02

Testo razvaljamo 0,5 cm na debelo in izrežemo like, na katere položimo testne ornamente.

03

Kruhke pečemo 10 minut na 165 °C. Še toplega premažemo z medom.

Namig!

Če pripravimo dve različici mas za testo, iz ene naredimo podlago, iz druge pa ornamente, da bodo izdelki barvno raznovrstni.

Jesenska SPARBECEDA
Besedni zaklad

Na telefon naložite SPAR plus mobilno aplikacijo, poiščite igro SPARBECEDA in iz razpoložljivih črk sestavite čim več besed!

Več