
PT40M min
PT12M min
min
Sestavine
- Temna čokolada 60 % 200 g
- Maslo sobne temperature 60 g
- Jajce L velikost 2
- Svetlo rjav sladkor 150 g
- Vanilijeva pasta 1 žlička
- Gladka bela moka 100 g
- Pecilni prašek 0.5 žličke
- Sol 0.3 žličke
- Dulce de leche 250 g
Priprava
Temno čokolado skupaj z maslom raztopimo nad paro. Med topljenjem večkrat premešamo, da dobimo popolnoma gladko maso.
Jajci skupaj z rjavim sladkorjem in vaniljevo pasto stepamo pri najvišji hitrosti 10–15 minut. Dobiti moramo svetlo in puhasto maso.
Priporočamo rjavi sladkor blagovne znamke Billington’s. Namesto vaniljeve paste lahko uporabimo kakovosten vaniljev ekstrakt.
V jajčno maso dodamo stopljeno čokolado z maslom. Stepamo pri nizki hitrosti, da se sestavine med seboj povežejo.
Moko pomešamo s pecilnim praškom in soljo. Dodamo jo k mokrim sestavinam in pri najnižji hitrosti stepamo, dokler ne dobimo enotne mase.
Ker je masa precej tekoča, jo približno 1 uro ohlajamo v hladilnik, da se malce zgosti.
Pekač prekrijemo s papirjem za peko. Iz ohlajene mase s pomočjo žlice za sladoled naredimo majhne kupčke, ki jih z razmikom razporedimo po pekaču.
Piškoti se pečejo približno 12 minut na 180 °C, odvisno od pečice. Na vrhu morajo malo razpokati, notranjost pa mora biti še malce mehka.
Pečene piškote nekaj minut ohlajamo na pekaču, nato pa jih prestavimo na rešetko, da se tam do konca ohladijo.
Ko so popolnoma ohlajeni, polovico piškotov premažemo s karamelo in jih zlepimo skupaj z drugo polovico.
Ekstra čokoladni piškoti s karamelo so pripravljeni za sladkanje.