
45
PT45M min
PT45M min
Čas priprave
0
PT0M min
PT0M min
Čas cvrenja
30
min
min
Čas vzhajanja
Sestavine
- Moka tip 400 1 kg
- Sveži kvas 1 kocka
- Sladkor 120 g
- Sončnično olje 1.2 dl
- Mleko 600 ml
- Limonina lupina 0.5
- Pomarančna lupina 0.5
- Sol 0.5 žličke
- Vanilijeva pasta 1 žlica
- Rum 2 žlici
- Rumenjaki 8
- Sladkor v prahu za posip
Priprava
01
Priprava kvasa: V manjši posodi segrejte polovico mleka (ne sme biti prevroče ampak mlačno) in vanj nadrobite kvas. Dodajte žlico sladkorja in premešajte. Pustite stati 10-15 minut, da se kvas aktivira in začne peniti.
02
Mešanje sestavin: V drugo skledo dodajte preostalo mleko, sladkor, limonino in pomarančno lupinico ter vanilijevo pasto. Malo premešajte.
03
Dodajanje mokrih sestavin: V presejano moko dodajte aktiviran kvas in malo pregnetite, nato preostalo mleko s sladkorjem, vanilijevo pasto, sončničnim oljem in rumom. Nato pa še rumenjake. Zamesite testo, dokler ne postane gladko in elastično.
04
Kvašenje testa: Testo oblikujte v kroglo, ga postavite v namokano posodo in pokrijte s kuhinjsko krpo. Pustite vzhajati na toplem mestu 1 uro, dokler se ne podvoji v volumnu.
05
Oblikovanje flancatov: Vzhajano testo razvaljajte na pomokani površini na debelino približno 2 cm. Z nožem ali oblikovalcem izrežite poljubno obliko flancatov, nato jih pokrijte in pustite vzhajati še 30 minut.
06
Fritiranje: V globoki ponvi segrejte olje na srednji temperaturi. Olje je pripravljeno, ko vanj potopimo leseno kuhalnico in sem okrog nje delajo mehurcki. Flancate pecite dokler ne postanejo zlato rjavi, približno 2-3 minute na vsaki strani. Pazite, da se ne prepečejo.
07
Odtakanje in posip: flancate odložite na papirnato brisačo, da se odcedijo od odvečnega olja. Ko se ohladijo, jih posujte s sladkorjem v prahu.