
PT30M min
PT30M min
Sestavine
- Goveja jetra 300 g
- Moka 3 žlice
- Goveji fond SPAR PREMIUM kozarec
- Čebula 1
- Maslo 1 žlica
- Balzamični kis 1 žlica
- Pšenični zdrob 70 g
- Smetana 150 ml
- Voda 200 ml
- Rastlinsko olje 2 dl
- Drobnjak šopek
Priprava
Jetra očistimo vseh membran, narežemo na debelejše zrezke in rahlo zarežemo karo vzorec.
Zavremo slano vodo in dodamo smetano, vsujemo zdrob in počasi kuhamo približno pol ure. Mešamo, da se ne prime dna. Na koncu vmešamo še maslo.
Olje segrejemo na 80 °C. Drobnjak grobo nasekljamo. Oboje damo v blender in meljemo pet minut na najvišji hitrosti. Precedimo skozi cedilo z gazo.
Ponev in olje dobro segrejemo ter jetra pečemo okoli 3 minute na vsaki strani, da ostanejo v sredini rožnata. Jetra damo na stran, zmanjšamo ogenj in v isti ponvi popečemo na tanko narezano čebulo, da se zmehča. Prilijemo slabo žličko balzamičnega kisa in ga izparimo, zalijemo z govejim fondom in zreduciramo za okoli 80 odstotkov. Na koncu vmešamo še hladno maslo.
Na krožnik postavimo zdrob in goveja jetra. Oboje prelijemo z govejo omako in zraven prilijemo še zeliščno olje.