Goveja jetra s pšeničnim zdrobom in zeliščnim oljem - Master Minuta z Luko Pangosom
Zakaj ne vidite vsebine?

Goveja jetra s pšeničnim zdrobom in zeliščnim oljem

Luka Pangos
Luka Pangos
Čas aktivne priprave
30
min
Čas kuhanja
30
min
Čas priprave

Sestavine

  • Goveja jetra 300 g
  • Moka 3 žlice
  • Goveji fond SPAR PREMIUM kozarec
  • Čebula 1
  • Maslo 1 žlica
  • Balzamični kis 1 žlica
  • Pšenični zdrob 70 g
  • Smetana 150 ml
  • Voda 200 ml
  • Rastlinsko olje 2 dl
  • Drobnjak šopek

Priprava

01

Jetra očistimo vseh membran, narežemo na debelejše zrezke in rahlo zarežemo karo vzorec. 

02

Zavremo slano vodo in dodamo smetano, vsujemo zdrob in počasi kuhamo približno pol ure. Mešamo, da se ne prime dna. Na koncu vmešamo še maslo. 

03

Olje segrejemo na 80 °C. Drobnjak grobo nasekljamo. Oboje damo v blender in meljemo pet minut na najvišji hitrosti. Precedimo skozi cedilo z gazo. 

04

Ponev in olje dobro segrejemo ter jetra pečemo okoli 3 minute na vsaki strani, da ostanejo v sredini rožnata. Jetra damo na stran, zmanjšamo ogenj in v isti ponvi popečemo na tanko narezano čebulo, da se zmehča. Prilijemo slabo žličko balzamičnega kisa in ga izparimo, zalijemo z govejim fondom in zreduciramo za okoli 80 odstotkov. Na koncu vmešamo še hladno maslo. 

05

Na krožnik postavimo zdrob in goveja jetra. Oboje prelijemo z govejo omako in zraven prilijemo še zeliščno olje.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! V SPAR plus aplikaciji poiščite nagradno igro SPARBECEDA, sestavite čim več besed in zadenite SPAR darilne kartice v vrednosti 100 €.

Več