30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
120
PT120M min
PT120M min
Čas zamrzovanja
Sestavine
- Goveja pljučna pečenka (srednji del) 1 kos
- Rukola SPAR NATUR*PUR
- Kapre SPAR NATUR*PUR
- Parmezan DESPAR PREMIUM
- Ekstra deviško olivno olje SPAR 4 žlice
- Limonin sok 3 žlice
- Sol
- Poper
Priprava
Predpriprava
01
S pljučne pečenke odreži srebrno kožico. Oster špičast nož zabodi tik pod kožico in ga potegni v eno smer. Trak kožice odreži še v drugo smer.
02
Postopek ponovi, da kos mesa povsem očistiš.
03
Pljučno pečenko tesno zavij v prozorno folijo kot bombon, nato jo za 1–2 uri prenesi v zamrzovalnik.
Preliv
01
V posodici dobro zmešaj oljčno olje in limonin sok.
Carpaccio
01
Pljučno pečenko nareži na karseda tanke rezine.
02
Na rezalno desko položi prozorno folijo, nanjo pa rezino fileja.
03
Rezino prekrij z drugo plastjo folije, nato jo potolči z ravno stranjo lesenega kladiva, z valjarjem ali pa kar s spodnjim delom dlani.
04
Tanke rezine fileja razporedi po ličnem krožniku.
05
Rezine dobro premaži s prelivom, nato jih posoli in popopraj.
06
Po krožniku razporedi kapre.
07
Na sredino krožnika postavi rukolo, po carpacciu pa nastrgaj parmezan.