Midva kuhava - Goveji carpaccio
Zakaj ne vidite vsebine?

Goveji carpaccio

Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave
120
min
Čas zamrzovanja

Sestavine

  • Goveja pljučna pečenka (srednji del) 1 kos
  • Rukola SPAR NATUR*PUR
  • Kapre SPAR NATUR*PUR
  • Parmezan DESPAR PREMIUM
  • Ekstra deviško olivno olje SPAR 4 žlice
  • Limonin sok 3 žlice
  • Sol
  • Poper

Priprava

Predpriprava

01

S pljučne pečenke odreži srebrno kožico. Oster špičast nož zabodi tik pod kožico in ga potegni v eno smer. Trak kožice odreži še v drugo smer.

02

Postopek ponovi, da kos mesa povsem očistiš.

03

Pljučno pečenko tesno zavij v prozorno folijo kot bombon, nato jo za 1–2 uri prenesi v zamrzovalnik.

Preliv

01

V posodici dobro zmešaj oljčno olje in limonin sok.

Carpaccio

01

Pljučno pečenko nareži na karseda tanke rezine.

02

Na rezalno desko položi prozorno folijo, nanjo pa rezino fileja.

03

Rezino prekrij z drugo plastjo folije, nato jo potolči z ravno stranjo lesenega kladiva, z valjarjem ali pa kar s spodnjim delom dlani.

04

Tanke rezine fileja razporedi po ličnem krožniku.

05

Rezine dobro premaži s prelivom, nato jih posoli in popopraj.

06

Po krožniku razporedi kapre.

07

Na sredino krožnika postavi rukolo, po carpacciu pa nastrgaj parmezan.