Grška solata s hobotnico
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
Sestavine
- Hobotnica 600 g
- Rukola 100 g
- Rdeča čebula 1
- Feta sir 100 g
- Paradižnik 250 g
- Limonin sok 1 kos
- Česen 3 stroki
- Bazilika 1 žlica
- Meta 1 žlica
- Sol 1 ščepec
- Olivno olje 2 žlici
Priprava
01
Hobotnico narežemo na koščke. Sir narežemo na kockice, čebulo pa na tanke kolobarje. Če smo uporabili majhne paradižnike, jih razpolovimo.
02
Pomešamo kuhano hobotnico, sir, čebulo, rukolo in paradižnik ter blago solimo. Limoninemu soku in olju dodamo strt česen.
03
Solato potresemo z baziliko in meto, prelijemo s prelivom in pred serviranjem še enkrat dobro premešamo.
Namig!
Jed lahko postrežemo kot samostojni obrok, predjed ali pa kot del prazničnega hladnega bifeja.