
PT30M min
min
Sestavine
- Vlečeno testo v listih 400 g
- Polnomastna nepasirana skuta 500 g
- Kisla smetana 2 žlici
- Feta sir 300 g
- Jajca 3
- Olje 6 žlic
- Mleko 3 žlice
- Olje za namastitev pekača
Priprava
Skuto, kislo smetano in feta sir skupaj zmešamo v gladko maso. Nato vmešamo že razžvrkljana jajca.
Pekač dobro premažemo z oljem, da se med peko gužvara ne bo prijela.
Če so listi vlečenega testa zelo veliki, jih razpolovimo. Morajo biti približno enake velikosti kot pekač.
V namaščen pekač najprej položimo en naguban list vlečenega testa, da z njim prekrijemo dno pekača in ga malo pokapljamo z oljem.
Nato vsak list testa posebej namočimo v prej pripravljeno maso in ga nagubanega (oziroma zmečkanega) položimo v pekač.
Postopek ponavljamo, dokler ne porabimo celotne mase in nam ostane samo še en list testa.
Zadnji list testa nagubamo prek celotne površine pekača in ga premažemo z mešanico treh žlic olja in mleka.
Gužvara ali sirova gibanica se peče 35–45 minut na 190 °C, čas peke je odvisen od pečice.