130
min
min
Čas priprave in počitka testa
30
PT30M min
PT30M min
Čas priprave
24
PT24M min
PT24M min
Čas kuhanja in pečenja
Sestavine
Testo za testenine:
- Bela moka tip 500 440 g
- Rumenjaki 240 g
- Sol 8 g
- Groba ajdova moka 80 g
- Jajca 80 g
- Olivno olje 4 žlice
Nadev za testenine:
- Šitake gobice 300 g
- Šalotka 150 g
- Jajca 2
- Timijan 3 g
- Krušne drobtine 50 g
- Oljčno olje SPAR PREMIUM
- Peteršilj
Sirova omaka z zelišči:
- Gorgonzola 250 g
- Čebula 6 g
- Olje
- Jušna osnova 1 dl
- Sladka smetana 3 dl
- Žajbelj (nasekljan)
- Sol
- Poper
Pečeni rumenjaki v olju:
- Rumenjaki 8
- Olje 0.5 l
Priprava
Priprava testenin in nadeva
01
Pripravljeno testo zavijemo v prozorno folijo in ga postavimo v hladilnik za dve uri.
02
NADEV: Šitake očistimo, zrežemo na majhne kocke. Na oljčnem olju pražimo šalotko, da postekleni, nato pražimo šitake.
03
Iz šalotke, šitakov, timijana, jajc in drobtin pripravimo maso, ki jo nadevamo na razvaljano in poljubno izrezano testo (tortelini, ravioli, krapi, žlikrofi...)
04
Testenine kuhamo v vreli vodi 4 minute.
Priprava sirove omake z zelišči
01
Popražimo čebule, dodamo na kocke narezano gorgonzolo, nasesekljan žajbelj, zalijemo z jušno osnovo, zreduciramo, zalijemo s sladko smetano, pokuhamo. Zmiksamo v omako. Solimo, popramo.
Pripava pečenih rumenjakov v olju
01
Pečico ogrejemo na 61 stopinj C. V manjši pekač nalijemo olje in vanj položimo rumenjake, tako, da so prekriti z oljem. Pečemo 20 min.
Serviranje
01
V globok krožnik vlijemo toliko sirove omake, da pokrijemo dno. Dodamo 3 kuhane testenine in na sredino rumenjak. Okrasimo s solatko.
Nasvet!
Če želimo ojačati okus testenin, jih pred serviranjem popečemo na stopljenem maslu.
Predlagano vino:
BELO VINO REBULA BAGUERI, GORIŠKA BRDA, 0,75L