Chef Štefelin - Hišne testenine polnjene z gobami shitake in rumenjaki
Chef Štefelin - Hišne testenine polnjene z gobami shitake in rumenjaki

Hišne testenine polnjene z gobami šitake in rumenjaki

Chef Štefelin
srednje zahtevno
Čas aktivne priprave
130
min
Čas priprave in počitka testa
30
min
Čas priprave
24
min
Čas kuhanja in pečenja

Sestavine

Testo za testenine:

  • Bela moka tip 500 440 g
  • Rumenjaki 240 g
  • Sol 8 g
  • Groba ajdova moka 80 g
  • Jajca 80 g
  • Olivno olje 4 žlice

Nadev za testenine:

  • Šitake gobice 300 g
  • Šalotka 150 g
  • Jajca 2
  • Timijan 3 g
  • Krušne drobtine 50 g
  • Oljčno olje SPAR Premium
  • Peteršilj

Sirova omaka z zelišči:

  • Gorgonzola 250 g
  • Čebula 6 g
  • Olje
  • Jušna osnova 1 dl
  • Sladka smetana 3 dl
  • Žajbelj (nasekljan)
  • Sol
  • Poper

Pečeni rumenjaki v olju:

  • Rumenjaki 8
  • Olje 0.5 l

Priprava

Priprava testenin in nadeva

01

Pripravljeno testo zavijemo v prozorno folijo in ga postavimo v hladilnik za dve uri.

02

NADEV: Šitake očistimo, zrežemo na majhne kocke. Na oljčnem olju pražimo šalotko, da postekleni, nato pražimo šitake.

03

Iz šalotke, šitakov, timijana, jajc in drobtin pripravimo maso, ki jo nadevamo na razvaljano in poljubno izrezano testo (tortelini, ravioli, krapi, žlikrofi...)

04

Testenine kuhamo v vreli vodi 4 minute.

Priprava sirove omake z zelišči

01

Popražimo čebule, dodamo na kocke narezano gorgonzolo, nasesekljan žajbelj, zalijemo z jušno osnovo, zreduciramo, zalijemo s sladko smetano, pokuhamo. Zmiksamo v omako. Solimo, popramo.

Pripava pečenih rumenjakov v olju

01

Pečico ogrejemo na 61 stopinj C. V manjši pekač nalijemo olje in vanj položimo rumenjake, tako, da so prekriti z oljem. Pečemo 20 min.

Serviranje

01

V globok krožnik vlijemo toliko sirove omake, da pokrijemo dno. Dodamo 3 kuhane testenine in na sredino rumenjak. Okrasimo s solatko.

Nasvet!

Če želimo ojačati okus testenin, jih pred serviranjem popečemo na stopljenem maslu.

Predlagano vino:

BELO VINO REBULA BAGUERI, GORIŠKA BRDA, 0,75L