Chef Marko Pavcnik - Čokoladni tartufi z ocvirki
Zakaj ne vidite vsebine?
Chef Marko Pavcnik - Čokoladni tartufi z ocvirki
Chef Marko Pavcnik - Čokoladni tartufi z ocvirki

Čokoladni tartufi z ocvirki

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
20
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Temna čokolada 60 % 500 g
  • Smetana 300 g
  • Ocvirki 100 g
  • Limonina lupina 0.5 kosa
  • Pomarančna lupina 0.5 kosa
  • Maslo 70 g
  • Timijan

Priprava

01

Smetano, timijan, pomarančno in limonino lupino damo v kozico in segrejemo do vrelišča.

02

Čokolado nalomimo, ocvirke na drobno nasekljamo, maslo narežemo na male kocke in prelijemo z vročo smetano.

03

Postavimo v hladilnik, da se strdi.

04

V posodo nasujemo nekaj žlic kakava v katerem bomo povaljali tartufe. Ko se čokoladna masa strdi, naredimo male kroglice in jih povaljamo v kakavu.

05

Namesto kakava lahko uporabimo tudi lešnike, orehe, ali katere druge oreščke.