Krema zelene solate, testenine s pestom, sirov čips - chef Marko Pavčnik, Hrana ne sodi v smeti

Krema zelene solate, testenine s pestom, sirov čips

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
15
min
Čas priprave
15
min
Čas peke

Sestavine

  • Bazilika šop
  • Česen 2 stroka
  • Pinjole 1 pest
  • Oljčno olje 2 dl
  • Parmezan 1 pest
  • Sol
  • Solata
  • Gomoljna zelena
  • Maslo 1 žlica
  • Trdi sir
  • Polenta

Priprava

TESTENINE S PESTOM:

01

Za pesto v mešalniku zmeljemo baziliko, česen, pinjole, oljčno olje, parmezan in ščepec soli.

02

Testenine skuhamo po navodilih, odcedimo, dodamo pesto in premešamo.

KREMA ZELENE SOLATE:

01

Solato blanširamo v vreli vodi. Enako količino gomolja zelene skuhamo na sopari ali v vodi.

02

Solato in zeleno damo v mešalnik, dodamo nekaj masla in zmeljemo v gladek pire.

NASVET

Ko peremo solato, je nikoli ne namakamo, saj bi s tem izgubila pomembne vitamine in minerale. Liste solate shranimo tako, da jih operemo, osušimo in damo v neprodušno zaprto plastično posodo, na dnu katere položimo papirnato brisačko. Tudi na vrhu damo papirnato brisačko in jo zamenjamo, ko se navlaži. Glavnate solate lahko shranimo v odprti posodi z mokro krpo na vrhu ali v plastični vrečki. Solate nikoli ne režemo s kovinskim nožem, saj tako izgublja vitamine, temveč jo natrgamo z roko.

SIROV ČIPS:

01

Za sirov čips naribamo 2/3 količine trdega sira in 1/3 količino polente. Mešanico razporedimo na peki papir.

02

Postavimo v mikrovalovno pečico za 1–2 minuti, da se stopi, nato pustimo počivati, da se sir strdi. Lahko ga tudi pečemo v pečici 10–15 min na 170 °C. 

03

Postrežemo tako, da na posteljico kremne zelene solate položimo testenine s pestom in okrasimo s sirovim čipsom.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več