Krompirjevi kroketi s panceto in z gobami ter z jogurtovo omako z zelenjavo - chef Marko Pavčnik, Hrana ne sodi v smeti

Krompirjevi kroketi s panceto in z gobami ter z jogurtovo omako z zelenjavo

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
45
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Maslo 100 g
  • Moka 200 g
  • Krompir 1 kg
  • Škrob žlica
  • Jajce 1
  • Panceta 100 g
  • Gobe 200 g
  • Peteršilj pest
  • Sol
  • Grški jogurt
  • Paprika
  • Kumara
  • Paradižnik
  • Limonina lupina
  • Oljčno olje

Priprava

KROMPIRJEVI KROKETI S SLANINO IN Z GOBAMI

01

Krompir skuhamo, olupimo ter še vročega pretlačimo. Dodamo maslo in pustimo, da se raztopi. Pustimo, da se masa ohladi. Panceto in gobe narežemo na manjše kocke in popražimo. Vse sestavine na hitro zgnetemo v testo. Iz testa naredimo dolge svaljke, narežemo jih v velikosti kroketov in ocvremo.

JOGURTOVA OMAKA

01

Grški jogurt zmešamo z na kocke narezano zelenjavo (papriko, paradižnikom, kumaro), naribano limetino lupinico in s šilcem oljčnega olja. Poljubno solimo oz. začinimo.

02

Postrežemo tako, da na krožnik položimo krokete in okrasimo z jogurtovo omako. Za okrasitev uporabimo tanke rezine surovega šampinjona.

Nasvet

Če je jogurtu že potekel rok uporabe, vendar ni napihnjen, ga še vedno lahko brezskrbno pojemo. Jogurt bo užiten tudi še teden dni po poteku roka uporabe, če ga bomo hranili v hladilniku. Jajca bodo v hladilniku varna od tri do pet tednov. Ali so jajca užitna, lahko preverimo tako, da jih potopimo v vodo – če priplavajo na površje, jih zavržemo, če se potopijo na dno, so še sveža.