Njoki iz preostankov pire krompirja - Marko Pavčnik
Zakaj ne vidite vsebine?
Kuham odgovorno kot CHEF Pavčnik, Njoki iz preostankov pire krompirja

Njoki iz preostankov pire krompirja

Chef Marko Pavčnik
Chef Marko Pavčnik
Chef Marko Pavčnik
Chef Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
30
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Ostanki pire krompirja (če nimate ostankov, lahko uporabite 900 g kuhanega krompirja in 100 g masla) 1 kg
  • Škrob 150 g
  • Ostra moka 250 g
  • Jajce 3
  • Sol
  • Zelišča (po želji)

Priprava

01

Pire krompir začinite s soljo, po želji lahko dodate tudi zelišča. Masla običajno ne dodajamo, saj ga vsebuje že pire krompir.

02

Pire krompirju dodajte ostro moko, škrob in jajca. Če je pire krompir bolj tekoč, lahko dodate nekoliko več moke, da njoki ne bodo premehki. Solite po okusu.

03

Ko združite vse sestavine, novonastalo zmes prenesite na ravno površino in pričnite gnesti njoke. Zelo pomembno je, da jih zgnetete na hitro, da bodo njoki krhki in lahki.

04

Takoj, ko so vse sestavine dobro povezane, zaključite z gnetenjem testa in pričnite oblikovati njoke. Vzemite manjši kos testa, ga dodatno posujte z moko in zvaljajte v tanjšo rolo, ki jo nato enakomerno razrežete v posamezne njoke. Velikost njokov je lahko poljubna, se pa manjši njoki (cca 2 cm v dolžino) hitreje skuhajo in ni nevarnosti, da v sredici ostanejo surovi.

05

Po oblikovanju njokov jih ponovno posujte z ostro moko in jih pomešajte. To bo preprečilo sprijemanje pri kuhanju ali pa pri zamrzovanju.

06

6.    Njoke lahko uporabite takoj ali pa jih zamrznete za kasneje. 

Svoboda izbire

Sodelujte v nagradnem kvizu in se pobližje seznanite s širino ponudbe v naših trgovinah. Podarjamo SPAR darilne kartice v vrednosti 40 €.

Nagradni kviz