Sardelin Ceviche - chef Marko Pavčnik
Sardelin Ceviche - chef Marko Pavčnik
Sardelin Ceviche - chef Marko Pavčnik
Sardelin Ceviche - chef Marko Pavčnik
Sardelin Ceviche - chef Marko Pavčnik

Sardelin Ceviche - Japonski stil

Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
15
min
Čas počitka

Sardela ali inčun z lahkoto nadomestita prestižne večje ribe, ki so dražje, težje dobavljive … Sardela je marsikdaj podcenjena riba, z okusom pa se z lahkoto postavi ob bok večjim.


Sestavine

  • Sardele
  • Limeta (sok in lupina) 120 ml
  • Šalotka
  • Ingver
  • Olivno olje
  • Čili
  • Sojina omaka 2 žlici
  • Koriander

Priprava

01

Ena najhitreje pripravljenih jedi. Iz preprostih sestavin naredimo veliko mojstrovino ceviche. Ta ni popolnoma klasičen, saj sem namesto soli dodal sojino omako, ki jed naredi še bolj okusno in zanimivo.

02

Ribe očistimo in filiramo, jih zrežemo na 1 cm velike rezine. Damo v skledo in dodamo vse ostale sestavine. Pustimo stati 15 minut, nato pa jed serviramo. Po vrhu dodamo še svež koriander. V kolikor ga ni, ga zamenjajte s peteršiljem ali drobnjakom.

03

Pomembno je, da riba stoji v sestavinah 15 minut, saj se med tem časom »kuha« v limetinem soku. Kislina na beljakovine vpliva podobno, kot če bi se kuhale. Če pustimo manj časa, potem bo riba še premalo obdelana, če pa pustimo predolgo, bo preveč obdelana. Servirajte s svežo popečeno bageto.