Slivova juha - chef Marko Pavčnik
Zakaj ne vidite vsebine?
Slivova juha - chef Marko Pavčnik
Slivova juha - chef Marko Pavčnik

Slivova juha

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
5
min
Čas priprave
10
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Suhe mehke slive brez koščic 15 komadov
  • Praženi lešniki 15 komadov

Za mlečno omako potrebujemo:

  • Mleko 200 g
  • Smetana 200 g
  • Sladkor 40 g
  • Cimetova palčka 1 kos
  • Zvezdni janež 2 kosa
  • Vanilijev strok 1 kos

Priprava

01

Iz sladkorja naredimo karamel, ga zalijemo s smetano in mlekom, dodamo začimbe in kuhamo, da se karamel razpusti.

02

Dodamo suhe slive, ki smo jih napolnili z praženimi lešniki. Vse skupaj dušimo cca 5-10 minut, da se omaka malo zgosti.

03

Odstavimo in pustimo, da se slive ohladijo na sobno temperaturo. Začimbe odstranimo in serviramo.

04

Zraven lahko ponudimo kakšen sladoled ali pa posujemo s kakšnimi piškoti, da dodamo hrustljavo teksturo.

NAGRADNA IGRA

Dogodivščinam Oskarja in Boba lahko prisluhneš tudi v ekskluzivnih zvočnih zgodbah! S sodelovanjem v nagradni igri pa z malo sreče celo družino pelješ na izlet na Dunaj.

Več