Sestavine
- Koprive
- Rman
- Navadna zvezdica (kurja črevca)
- Čemaž
- Regačica
- Kislica
- Divji pastinak
- lahko uporabite tudi vrtna zelišča kot so peteršilj, drobnjak, žajbelj, luštrek, rožmarin …
- Fond ali juha 2 l
- Maslo 100 g
- Gladka moka 70 g
- Sladka smetana 200 ml
- Konjak 0.5 dl
- Muškatni orešček po okusu
Priprava
01
Maslo raztopite, dodajte moko in jo svetlo prepražite. Zalijte z jušno osnovo in med stalnim mešanjem počakajte, da zavre. Dodajte muškati orešček in konjak ter kuhajte 10 minut.
02
Po 10 minutah dodajte vsa zelišča, ki naj bodo skrbno očiščena in orana. Trši, oleseneli deli so zelo moteči, zato si vzemite čas in uporabljajte le liste.
03
Vse skupaj kuhajte kakšno minuto, nato pa odstavite in juho s paličnim mešalnikom zmešajte čim bolj temeljito, da ostane lepo zelena. Če ima nitke, jo precedite in nato dodajte smetano in po potrebi tudi sol.
Namig!
Zraven ponudite hrustljave krutone.