CHEF Marko Pavčnik, Zeliščna juha
Zakaj ne vidite vsebine?
CHEF Marko Pavčnik, Zeliščna juha
CHEF Marko Pavčnik, Zeliščna juha

Zeliščna juha

Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Marko Pavčnik
Čas aktivne priprave
10
min
Čas priprave
15
min
Čas kuhanja

Sestavine

  • Koprive
  • Rman
  • Navadna zvezdica (kurja črevca)
  • Čemaž
  • Regačica
  • Kislica
  • Divji pastinak
  • lahko uporabite tudi vrtna zelišča kot so peteršilj, drobnjak, žajbelj, luštrek, rožmarin …
  • Fond ali juha 2 l
  • Maslo 100 g
  • Gladka moka 70 g
  • Sladka smetana 200 ml
  • Konjak 0.5 dl
  • Muškatni orešček po okusu

Priprava

01

Maslo raztopite, dodajte moko in jo svetlo prepražite. Zalijte z jušno osnovo in med stalnim mešanjem počakajte, da zavre. Dodajte muškati orešček in konjak ter kuhajte 10 minut.

02

Po 10 minutah dodajte vsa zelišča, ki naj bodo skrbno očiščena in orana. Trši, oleseneli deli so zelo moteči, zato si vzemite čas in uporabljajte le liste.

03

Vse skupaj kuhajte kakšno minuto, nato pa odstavite in juho s paličnim mešalnikom zmešajte čim bolj temeljito, da ostane lepo zelena. Če ima nitke, jo precedite in nato dodajte smetano in po potrebi tudi sol.

Namig!

Zraven ponudite hrustljave krutone.