25
PT25M min
PT25M min
Čas priprave
45
PT45M min
PT45M min
Čas kuhanja
60
min
min
Čas počitka testa
Sestavine
Testo:
- Moka 50 dag
- Oljčno olje 1 žlica
- Kvas 3 dag
- Sladkor 1 žlička
- Mleko 2 dl
- Sol 1 žlička
Nadev:
- Šunka 20 dag
- Sladki kruh 20 dag
- Parmezan 10 dag
- Mleko 1.5 dl
- Jajce 1
- Rozine 5 dag
- Rum 2 dl
- Čebula 1
Priprava
01
V skledo vsujemo moko in dodamo vzhajan kvasec. Dodamo ostale sestavine, zamesimo testo in ga pustimo počivati 1 uro.
02
V rumu namočimo rozine za nadev.
03
Na mleku poparimo kruh in na olju prepražimo čebulo ter koščke mesa.
Ohladimo, kruh ožamemo in zmešamo z ostalimi sestavinami. Po želji dolijemo rum, v katerem so se namakale rozine.
04
Testo razvaljamo 0,5 cm na debelo in ga premažemo z nadevom. Štrukelj zavijemo, ga ovijemo v krpo in kuhamo v slanem kropu vsaj 45 minut.
05
Kuhan štrukelj narežemo na kolobarje in pokapljamo z maslom ali oljčnim oljem.