Istrski štruklji

Čas aktivne priprave
25
min
Čas priprave
45
min
Čas kuhanja
60
min
Čas počitka testa

Sestavine

Testo:

  • Moka 50 dag
  • Oljčno olje 1 žlica
  • Kvas 3 dag
  • Sladkor 1 žlička
  • Mleko 2 dl
  • Sol 1 žlička

Nadev:

  • Šunka 20 dag
  • Sladki kruh 20 dag
  • Parmezan 10 dag
  • Mleko 1.5 dl
  • Jajce 1
  • Rozine 5 dag
  • Rum 2 dl
  • Čebula 1

Priprava

01

V skledo vsujemo moko in dodamo vzhajan kvasec. Dodamo ostale sestavine, zamesimo testo in ga pustimo počivati 1 uro.

02

V rumu namočimo rozine za nadev.

03

Na mleku poparimo kruh in na olju prepražimo čebulo ter koščke mesa.
Ohladimo, kruh ožamemo in zmešamo z ostalimi sestavinami. Po želji dolijemo rum, v katerem so se namakale rozine.

04

Testo razvaljamo 0,5 cm na debelo in ga premažemo z nadevom. Štrukelj zavijemo, ga ovijemo v krpo in kuhamo v slanem kropu vsaj 45 minut.

05

Kuhan štrukelj narežemo na kolobarje in pokapljamo z maslom ali oljčnim oljem.