Jabolčne puding rezine - Nika Krmec
Zakaj ne vidite vsebine?

Jabolčne puding rezine

Čas aktivne priprave
40
min
Čas priprave
30
min
Čas kuhanja
25
min
Čas peke

Sestavine

KOMPOT

  • Jabolka 7
  • Cimetova palčka 1
  • Klinčki 5
  • Sladkor 4 žlice
  • Limonin sok 0.5
  • Voda 1.5 l

PUDING

  • Vanilijev puding 3 vrečke

BISKVIT

  • Jajca 5
  • Vanilijev sladkor 50 g
  • Sladkor 50 g
  • Moka 100 g

Priprava

JABOLČNI KOMPOT

01

Priprava jabolk: Jabolka operite, olupite in odstranite peške. Narežite jih na krhlje ali kocke, kot vam je ljubše.

02

Kuhanje: V večji lonec vlijte liter in pol vode in dodajte jabolka, cimetovo palčko, klinčke, sladkor in limonin sok. Kuhajte na zmernem ognju približno 25-30 minut, dokler jabolka ne postanejo mehka, a še vedno ohranjajo obliko.
Po kuhanju odstranite jabolka, cimetovo palčko in klinčke.

PUDING

01

Puding pripravimo po navodilih iz vrečke in ga vkuhamo v kompotno vodo.

BISKVIT

01

Pečico segrejte na 180 °C (zgornje in spodnje gretje).

02

Jajca ubijte v večjo posodo in jih s pomočjo električnega mešalnika začnite penasto stepati.

03

Med stepanjem postopoma dodajte vanilijev sladkor in navadni sladkor. Stepajte 5–10 minut, dokler ne dobite svetle, goste in puhaste zmesi.

04

Nato presejte moko in jo nežno, v več delih, vmešajte v jajčno zmes. Najbolje z lopatko ali žlico, da masa ostane zračna.

05

Zmes vlijte v pekač, obložen s peki papirjem.

06

Pecite približno 20–25 minut dokler biskvit ne dobi zlate barve in je na dotik čvrst. Preverite z zobotrebcem – če pride ven čist, je pečeno.

Nagradna igra

Lov na besedni zaklad je nazaj! V SPAR plus aplikaciji poiščite nagradno igro SPARBECEDA, sestavite čim več besed in zadenite SPAR darilne kartice v vrednosti 100 €.

Več