
40
PT40M min
PT40M min
Čas priprave
30
PT30M min
PT30M min
Čas kuhanja
25
PT25M min
PT25M min
Čas peke
Sestavine
KOMPOT
- Jabolka 7
- Cimetova palčka 1
- Klinčki 5
- Sladkor 4 žlice
- Limonin sok 0.5
- Voda 1.5 l
PUDING
- Vanilijev puding 3 vrečke
BISKVIT
- Jajca 5
- Vanilijev sladkor 50 g
- Sladkor 50 g
- Moka 100 g
Priprava
JABOLČNI KOMPOT
01
Priprava jabolk: Jabolka operite, olupite in odstranite peške. Narežite jih na krhlje ali kocke, kot vam je ljubše.
02
Kuhanje: V večji lonec vlijte liter in pol vode in dodajte jabolka, cimetovo palčko, klinčke, sladkor in limonin sok. Kuhajte na zmernem ognju približno 25-30 minut, dokler jabolka ne postanejo mehka, a še vedno ohranjajo obliko.
Po kuhanju odstranite jabolka, cimetovo palčko in klinčke.
PUDING
01
Puding pripravimo po navodilih iz vrečke in ga vkuhamo v kompotno vodo.
BISKVIT
01
Pečico segrejte na 180 °C (zgornje in spodnje gretje).
02
Jajca ubijte v večjo posodo in jih s pomočjo električnega mešalnika začnite penasto stepati.
03
Med stepanjem postopoma dodajte vanilijev sladkor in navadni sladkor. Stepajte 5–10 minut, dokler ne dobite svetle, goste in puhaste zmesi.
04
Nato presejte moko in jo nežno, v več delih, vmešajte v jajčno zmes. Najbolje z lopatko ali žlico, da masa ostane zračna.
05
Zmes vlijte v pekač, obložen s peki papirjem.
06
Pecite približno 20–25 minut dokler biskvit ne dobi zlate barve in je na dotik čvrst. Preverite z zobotrebcem – če pride ven čist, je pečeno.