Sestavine
Mangov pire:
- Zamrznjen mango 250 g
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Voda 0.5 dl
Jogurtova krema:
- Grški jogurt 450 g
- Sladka smetana 200 g
- Utrjevalec smetane 1 vrečka
- Sladkor v prahu 2 žlici
- Vanilijev strok (mleti) 2 ščepca
Pasijonkin preliv:
- Pasijonka 2
- Voda 5 žlic
- Sladkor v prahu 2 žlici
Ostalo:
- Savojardi keksi 5
Priprava
Mangov pire:
01
Zamrznjen mango stresemo v kozico in dodamo sladkor v prahu in vodo.
02
Segrevaj, da se mango povsem zmehča, nato ga spasiraj v fin preliv.
Pasijonkin preliv:
01
V kozico izdolbi semena pasijonk.
02
Dodaj sladkor v prahu in vodo.
03
Segrevaj do vretja, nato pasijonkino osnovo po želji na hitro spasiraj - a ne preveč, da ostane večina semen celih.
Krema:
01
V posodo stresi grški jogurt in z metlico primešaj mlete vanilijeve stroke, sladkor v prahu in utrjevalec smetane.
02
V drugi posodi stepi sladko smetano in jo primešaj h kremi.
Kozarčki:
01
Na dno vsakega kozarčka položi razpolovljen piškot.
02
Po njem prelij mangov pire, nato pa nabrizgaj jogurtovo kremo.
03
Ob postrežbi po vrhu prelij pasijonkin preliv.