Juha iz pečenega česna - Mojca Polak

Juha iz pečenega česna

Mojca Polak
Mojca Polak
Čas aktivne priprave
60
min
Čas priprave in kuhanja

Sestavine

  • Česen 200 g
  • Maslo 30 g
  • Beli kruh 150 g
  • Voda 1 l
  • Sol 1 žlička
  • Poper 1 ščepec
  • Sladka smetana 1 dl
  • Olje 2 žlički

Priprava

01

2 glavi česna zavijemo v srebrno folijo in pečemo 30 minut pri 180 °C v pečici. Ko je česen pečen, ga odvijemo ter nekoliko ohladimo. Nato ga olupimo.

02

V loncu stopimo maslo in dodamo olupljen česen. Zalijemo s smetano in vodo. Začinimo ter zavremo. Ko vsebina zavre, dodamo sredico belega kruha in juho pretlačimo s paličnim mešalcem. Če je preredka, dodamo še nekaj kruha.

03

Juho na zmernem ognju kuhamo še nekaj minut, nato pa jo postrežemo z nekaj kapljicami zeliščnega olja (čemaževo ali bazilikino).