Sestavine
- Kaki 50 dag
- Pomarančna lupina (naribana lupinica)
- Maslo 1 žlica
- Med 1 žlica
- Moka 21 dag
- Maslo 15 dag
- Kakav v prahu 2 žlici
- Sol 0.5 žličke
- Cimet 1 ščepec
- Žajbljev med 2 žlici
- Žajbljev med za preliv
Priprava
01
Kakijevo meso izdolbemo iz lupine, dodamo pomarančno lupinico in nekaj minut dušimo na maslu. Malce pretlačimo in pustimo, da se ohladi.
02
V skledi zmešamo moko, razmehčano maslo in ostale sestavine ter zamesimo zrnasto testo.
03
Polovico testa razporedimo po pekaču, ki smo ga namazali z maslom, in ga z vilicami pritisnemo ob dno. Na testo nadevamo kakijevo maso in po vrhu razporedimo drugo polovico testa, ki ga, kolikor je mogoče, pritisnemo na spodnjo maso. Po vrhu na tanko posujemo kakav.
04
Pečemo v prej ogreti pečici približno 35 minut na 180 °C. Še toplo pecivo pokapljamo z medom.